Zobacz pełną wersję : Pomarańczowe kierunki mb1/mb6
Witam, czy da radę zrobić takie kierunkowskazy w Civicu MB1, lub czy takie światła z MB6 bedą pasować do przedlifta, lub też gdzie znaleźć takie z pomarańczowym kierunkiem.
Pozdrawiam.
http://i45.tinypic.com/2mh67g0.jpg
To są zwykłe lampy od poliftowego mb, tyle że przerobione na styl USDM, czyli z postojówkami w kierunkowskazach.
Można tak przerobic lampy wsadzając w kierunki oprawki z żarówkami dwuwłóknowymi i podłaczyć jedno z włokien tak aby świeciły z postojowymi.
Co do samych lamp, z poliftowej wersji nie podejdą do przedliftowej i odwrotnie.
Pozdrawiam
Kamil
To są zwykłe lampy od poliftowego mb, tyle że przerobione na styl USDM, czyli z postojówkami w kierunkowskazach.
Na pewno. Na moje one na tym zdjęciu nie świecą, prędzej postojówki włączone widać w standardowym miejscu. Tam nie ma żadnego pomarańczowego szkiełka wsadzonego? Ewentualnie może ta szklana szybka jest pomalowana farbką modelarską co?
Son - Goku
25-12-09, 23:45
słuchajcie, a jak by pomalować część odblaskową na pomaranczowo ?? By ładnie na całej powierzchni w pomarancz błyskał,nawet przy nie włączonych kierunkach.Co na to??
Czy w części kierunkowskazu w światłach mb1 właśnie dałoby się pomalować tak jak mówi Son-Goku, żeby to nie sprawiało jakichkolwiek problemów służb mundurowych.
thompson17
26-12-09, 12:27
ze służbami mundurowymi to różnie jest, ja mam np u siebie w jajku ambery i w nich postojówki na żarówkach 2-włóknowych i odpukać pały sie nie czepiają:)
Son - Goku
26-12-09, 13:31
Albo pomalować wewnętrzną część szkła ,ale nie jestem pewny ich rezultatu.
Jak myślę,to naszym mundurowym nie powinni się czepiać że mamy pomaranczowe kierunki,tylko ewentualnie,że one się świecą.
Ale było już sporo na ten temat i różnie bywa z tymi Niebieskimi.
thompson17
26-12-09, 15:01
no właśnie, zalezy od policjanta:) ale samego tego że będziesz miał pomarańczowe to dam sobie ręke uciąć że sie nie będą czepiać, weź np astry jedynki, w serii mają pomarańczowe kierunki, także jeśli chodzi tylko o pomarańcz, bez postoju to nic ci nie grozi:p
Jak będą świecić na stałe jak USDM to się mogą czepiać. Jak nie będą na stałe to nie mają powodu żeby się przyczepić.
Na pewno. Na moje one na tym zdjęciu nie świecą, prędzej postojówki włączone widać w standardowym miejscu. Tam nie ma żadnego pomarańczowego szkiełka wsadzonego? Ewentualnie może ta szklana szybka jest pomalowana farbką modelarską co?
Swego czasu mailowałem z właścicielem tego Vtisa. Kierunkowskazy na tym zdjęciu są włączone.Tak jak i postojówki.
Wysłał mi nawet filmik jak świecą te kierunki:
http://www.youtube.com/watch?v=QLlPj9V6CFg&feature=related
No chyba, że tak :) Prawde mówiąc po zdjęciu powiedziałbym, że się nie świecą :)
Tam nie ma żadnego pomarańczowego szkiełka wsadzonego?
Po co się męczyć 10 sekund w PS lub LR i zwiększenie saturacji i gotowe :)
Son - Goku
28-12-09, 18:05
Po co się męczyć 10 sekund w PS lub LR i zwiększenie saturacji i gotowe
yyyyy. . .
thompson17
29-12-09, 14:51
MikeFoto chodzi ci o photoshop`a? dobrze zrozumiałem:confused:
masz talent jak potrafisz przerobić sobie auto w photoshopie i jeździsz takim po mieście:D:eek:
MikeFoto chodzi ci o photoshop`a? dobrze zrozumiałem:confused:
masz talent jak potrafisz przerobić sobie auto w photoshopie i jeździsz takim po mieście:D:eek:
:D Tak chodziło mi o PhotoShopa :)....taki żarcik mi się nasunął jak czytałem temat :). Tutaj (http://www.hondatech.co.uk/forum/viewtopic.php?t=7524&postdays=0&postorder=asc&start=0) temat o tym aucie właśnie. Moje ulubione i doskonałe w moim mniemaniu 5D.....szkoda że to VTI-S już raczej nie żyje :( (podstrona 13)
Son - Goku
29-12-09, 20:44
Tak chodziło mi o PhotoShopa ....taki żarcik mi się nasunął jak czytałem temat . Tutaj temat o tym aucie właśnie. Moje ulubione i doskonałe w moim mniemaniu 5D.....szkoda że to VTI-S już raczej nie żyje (podstrona 13)
No ja go skumałem i jakoś udało mi się tylko yyy napisać :D
a auta, szkoda. Widziałem już wcześniej jego mody i posunięcia i naprawde fajne autko z niego było.
Szkoda jednak że umarło. Ciekawe co dalej było z tym autem. . .
Ciekawe co dalej było z tym autem. . .
Pewnie przyjechało do Polski jako dawca:p A co do kierunków w styl USDM będę się z tym bawił jak się zrobi cieplej:)
Oświeże trochę kotleta, tak się zastanawiam jak u nas przerobić kierunki aby świeciły cały czas a mrógały jak się włancza skręt :) szkoda tej czarnej MB6 :( ale miała pomysłowo zrobione podświetlanie od postojowych pociągniete :D fajowo zrobione
chłopaki ja mam zrobione u mnie takie światełka usdm... tylko ja przewierciłem lampę i odbłyśnik, odbłyśnik pomalowałem na czarno i tyle :P jak by ktoś był zainteresowany to mogę dać fotkę :)
Son - Goku
15-06-10, 18:11
Miałem w sumie pisać do Ciebie, ale skoro już tu walnięte jest. . .
ilu watowe żarówki i jakie dałeś na kierunki.
Bo jak widzę to w dzień nie świecą dość mocno, ale za to w nocy niby ok.
Tylko czym pomalowac ?
Wszystkie farbki witrażowe są w mdłych kolorach, a wiele firm całkowicie wychodzi już z tych produktów.