PDA

Zobacz pełną wersję : Duży problem

hipas
07-07-06, 11:51
Witam bracia
Proszę o pomoc w imieniu koleżanki, która jeździ hondą civic z 1992r. 1.5
Otóż auto zgasło i tyle, silnik kręci ale nie może zaskoczyć. Serwis stwierdził, żę to pompa paliwowa, kupiłem jej nową pompę, wymieniłem i to samo. Później podłączyłem pod starą pompę prostownik i chodzi, więc to nie to. Przy przekręceniu kluczyka nie gaśnie pomarańczowa lampka (zdaje się modułu wtryskowego).
Co to może być ?
PS . Wiem, że przyczyn może być wiele, ale może ktoś miał podobny problem. Dodatm, że koleżanka nie jest zbyt dziana i chcieliśmy (tzn my - koledzy) zaoszczędzić jej egzaminer, ale jak nie damy rady to chyba trudno - będzie trzeba jechać.
Poza tym mam jedną pompę paliwa na zbyciu - więc jak ktoś chce do odsprzedam (pisać na GG)

Liczę na pomoc i pozdrawiam wszystkich właścicieli japońskiej mysli technicznej

ppm702
07-07-06, 11:58
zrób samodiagnostykę

LIO
07-07-06, 12:03
przekaznik pompy paliwa
wymienic albo przelutowac
szczegóły znajdziesz na forum

Dzida
07-07-06, 12:12
Nie wiem, gdzie jest w tymże modelu pompa która odpowiedzialną jest za paliwo, jednakowoż ja z niej wężyk ściągł bym i sprawdził czy paliwem sika conieco.

hipas
07-07-06, 12:17
Dzięki za szybką reakcję
Co do przekaźnika pompy paliwa - nie mogę znlaeść tego wątku (siedzę w pracy i za dużo grzebać w necie nie mogę). Jeśli ktoś da mi link to będę dozgodnie wdzięczny.
Odpowiedź następna - pompa paliwa znajduje się pod tylnim siedzeniem, jednak na wężyku w silniku paliwa nie widać.
Pozdrawiam i..............czekam

ppm702
07-07-06, 12:28
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=14555&highlight=przeka+nik

havok
07-07-06, 12:51
W razie czego mam taki przekaźnik, bo u mnie wystarczyło polutować, więc mam zbędny ;).