PDA

Zobacz pełną wersję : Lusterko kierowcy w Civic EM2

gregor1230
22-12-09, 10:48
Cześć. Mam prośbę do userów może ktoświe gdzie można nabyć oryginalny wkład lusterka od strony kierowcy do Civic 2003 rok EM2 wersja europejska. Szukam wkładu podgrzewanego bo taki miałem, ąz do dziś bo jakaśmenda w -15 chciała sobie przywłaszczyć wkładzik, ale ani on ani ja chyba nie jesteśmy zadowoleni bo mu pękło przy kradzieży :(. Znalazłem cośtakiego ale nie ma fotek z tyłu i nie wiem czy będzie pasowało. Proszę o namiary.
http://www.swistak.pl/a4773915,ORYGINALNY-WKLAD-LUSTERKA-CIVIC-01-03-KRAKOW.html#

Leeo
22-12-09, 12:49
http://www.allegro.pl/item851848782_szklo_wklad_lusterka_honda_civic_200 1_2003_nowe.html - może u niego zapytaj?

Co do samego zdarzenia, to niekoniecznie to musiała być próba kradzieży. Właśnie w Białymstoku pękły 3 civic user'om lusterka podgrzewane od tych mrozów :)

gregor1230
22-12-09, 13:02
No tak ale auto stoi na podwórku i nim nie jeżdżę w zimie ;). Dziś schodzę i "śliczna rysa" od dołu do góry :(.
Mam jeszcze pytanie odnośnie tego wkładu. Czy ta pionowa kreska na tym lustrze z aukcji ma jakiś wpływ na widoczność, bo moje nie ma żadnego podziału. Mam jednolite lustro.

genior
22-12-09, 13:57
moje też strzeliło w sobote ale nie wiem czy ktoś mu pomógł lekko z łokcia czy po prostu taki szajs :/
w sumie dobrze ze nie zrobiłem jeszcze podrzewania bo troche by było wkurzenie..

gregor1230
22-12-09, 14:19
A jak będziesz robił podgrzewanie? Bo zastanawiam się czy nie kupić samej szybki-lusterka i jakoś poprzekładać tą matę grzewczą. Jeszcze nie wiem czy się da tego dokonać ;) dlatego pytam.

can
22-12-09, 20:44
moje jest od zawsze pekniete wzdluz od gory do dolu, w niczym nei przeszkadza:) owszem troche zaburza moze, ale bez przesady:)

genior
23-12-09, 05:59
da sie dokonac, plan jest,
jak bedzie wykonanie to i manual bedzie ;)

gregor1230
23-12-09, 10:46
moje jest od zawsze pekniete wzdluz od gory do dolu, w niczym nei przeszkadza:) owszem troche zaburza moze, ale bez przesady:)

No niestety ja urodziłem się jako ślepowron :(, (-2 na jedno i drugie oko) do tego teraz tak jak mówisz to pionowe pęknięcie powoduje , że obraz się załamuje. Czasem jak auto jedzie za mną i akurat pojawia się na tej pękniętej kresce to go w lusterku nie widzę jest to trochę niebezpieczne moim zdaniem :(. Mimo wszystko i tak zawsze przed wyprzedzaniem się oglądam za siebie, ale lusterko sprawne musi być ;). Teraz nie kupię bo pewnie przyjdzie jeszcze nie raz mróz tej zimy, więc poczekam chyba do wiosny i wtedy zakupię. Może zaminnik będzie lepszy.