Zobacz pełną wersję : problem ze zmiana żarówek w pozycyjnych
koledzy mam taki problem, chcualem zmienic swiatla pozycyjne ze zwyklych na ledy biale i zakupilem takie ledy i wzialem sie za zmiane, w prawej lampie bez problemu raz dwa i po sprawie problem mam z prawa lampa... przekrecam caly ten plastik w celu wyciagniecia tej kostki razem z zarowka i co? nic... po przekreceniu chce to wyciagnac i sie nie da... pol godziny usilowalem to wyciagnac i nic... mial ktos taki problem? macie jakies rady? chcialem to nawet kombinerkami wyciagnac i nic... help...
musi się dać. czasami twardo się te oprawki odkręca ale jeśli nikt wcześniej tego nie przykleił to powinieneś sobie dać radę.
4 razy do tego podchodzilem i nic... normalnie masakra... nie mam pomyslu jak temu zaradzic...
własnie bylem kolejny raz sie z tym uporac... i nic z tego... o co to moze chodzic? przy okazji troche ulamalem ten plastik do ktorego wczepia sie wtyczke... wiec jak na razie odpuscielm... czekam na wasze rady... i czy ten plastik mozna bez problemu dostac w sklepie moto?
Prędzej na szrocie kupisz niz w motoryzacyjnym. Dziwne że nie chce wyjść. Nie ma opcji żeby nie wyszło.
Moze dostało sie tam troche wody i cholerstwo przymarzło(aczkolwiek powinno puscic)poczekaj niech sie troche ociepli bo w afekcie mozesz cos jeszcze połamać;)
hehe jz troche ulamalem... ale cale szczescie wtyczka sie trzyma jeszcze... tez myslalem ze to moze woda zamarzla ale to nie jest tak ze tego nie rusze bo normalnie sie przekreca i "luzuje" ale ciagne i ciagne i dupa... udalo mi tam dostac kombinerkami i nie mialo prawa nie pojsc i nic... :/ moze sie ociepli i wtedy pojdzie... ale nie wydaje mi sie zeby to bylo z powodu lodu....
RobertSz1981
21-12-09, 23:15
a moze ktos na chama przekrecil za mocno np.w druga strone?
skolopendra
22-12-09, 15:33
moze sie ociepli i wtedy pojdzie... ale nie wydaje mi sie zeby to bylo z powodu lodu....
a może się coś odłamało i poprzedni właściciel chwycił kropelką ? :D
po nieustannych probach i stratach matreialnych udalo sie jakos to wyciagnac... z pomoca kombinerek i cierpliwosci jakos to poszlo chyba ktos przekrecil za bardzo w druga strone i potem te 3 bolce nie chcialy wejsc w te dziury i to byl powod tego problemu... takze dziekuje za wszystkie porady i temat uznajmy za zamkniety :-)
heh, dobrze, że się udało :)
przeczytaj post wyzej :confused: