Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : D15B2 zamula, szarpie i sie dławi

grzegorz82
21-12-09, 13:41
Witam, od dluzszego zcasu mam problem ktory objawia sie tym ze slinik sie zamula po wcisnieciu gazu, dzieje sie tak np. jade na 3 ~2000rpm i gaz w podloge obroty dochodza do 3-3,5 zatrzymuje sie na pare sekund 2-5s i nagle przyspiesza ciagnie niemal juz do 7tys, inne przypadki to np. wciskam gaz samochud sie zamula i szarpie i dopiero przyspiesza, nie dzieje sie tak cały zcas raz jest dobrze a raz sie tak zamula. Na poczatku myslalem ze kiepska benzyna wiec zatankowalem tam gdzie wiem ze jest dobra, baaa nawet wlalem 98 z mysla ze cos pomoze, niestety nic jak szarpal tak szarpie tylko lepiej odchodzi :D Wymienilem wsztsrkie filtry na zimie czyli oleju, powietrza, benzyny, kopilke wraz z rozdzielaczem (hondy) myslalme z eproblem zniknie niestety to samo, sprawdzilem sonde lambda napiecie jakie daje to od ~0,2 do 1V wiec jest dobra, chodz nie wiem czy tak powinno byc ale srodek sondy obraca sie wewnatrz wlasnej obudowy, samodiagnostyka nic nie wskazuje, zrobilem nawet test czy po odlazceniu sondy komputer cos wskaze niestety nic a powinien wywalic blad "1". W lato jak przycisnolem mocniej ~180km to wyskoczyl mi blad dotyczacy sondy lambda "1" ale po zweryfikowaniu kabel do konca nie byl wlozony poprawilem i blad znikl ale na jesien pojawil sie inny problem w/w. Brakuje mi juz pomysłow co moze byc nie tak dlatego zwraacm sie do Was o pomoc.

marcocivic1
21-12-09, 16:17
Było tego BARDZO duzo na forum.Sonda map sensor.Musisz poszukac

grzegorz82
21-12-09, 16:27
Szukałem ale nic nie znalazlem, ale jak bys mogł to zapodaj linka, mzoe ja cos zle robie ?

marek44em
21-12-09, 16:49
Poczytaj ten temat kilku d15b2 to pomogło
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=47552

grzegorz82
21-12-09, 19:50
Dzieki za podpowiedz, pozostaje mi tlyko sprawdzic czujnik MAP i ilu pinowe jest te zlacze od tego czujnika ? Bo ja tam nie widze zlacza 22pinowego ja na zdjeciu http://img73.imageshack.us/i/civic96page1.jpg/