Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Słabo grzeje

Marcin_cpt
20-12-09, 16:49
Witam, ostatnio przymarzł mi trochę płyna w układzie chłodzącym. poczekałem aż odtajeje, i wymieniłem go na nowy. Po wymianie silnik trzyma normalną temperature, rozgrzewa się w normalnym tempie, ale gdy włącze ogrzewanie, leci tylko letnie powietrze, nie jest ono zimne tylko letnie. Gdy przetrzymam gaz na 4 tys obrotów wtedy zaczyna lecieć gorące powietrze, takie jakie powinno lecieć cały czas. Ale gdy puszczę pedał gazu i obroty spadną na ok 800 to znowu leci letnie powietrze. Układ odpowietrzałem ze 4 razy i nie ma efektu;/ co możebyć przyczyną?

Witam, ostatnio przymarzł mi trochę płyna w układzie chłodzącym. poczekałem aż odtajeje, i wymieniłem go na nowy. Po wymianie silnik trzyma normalną temperature, rozgrzewa się w normalnym tempie, ale gdy włącze ogrzewanie, leci tylko letnie powietrze, nie jest ono zimne tylko letnie. Gdy przetrzymam gaz na 4 tys obrotów wtedy zaczyna lecieć gorące powietrze, takie jakie powinno lecieć cały czas. Ale gdy puszczę pedał gazu i obroty spadną na ok 800 to znowu leci letnie powietrze. Układ odpowietrzałem ze 4 razy i nie ma efektu;/ co możebyć przyczyną?

dodam że mam lpg

skolopendra
20-12-09, 16:53
zaczyna lecieć gorące powietrze, takie jakie powinno lecieć cały czas.

no nie bardzo ,zwłaszcza że są mrozy

Marcin_cpt
20-12-09, 16:56
no może nie gorące a bardzo ciepłe;)

CroX
20-12-09, 17:23
Ja miałem takie objawy jak nagrzewnica była padnięta i trochę później wyciekał z niej płyn jak się okazało...tak czy siak ja bym na to stawiał...u mnie też nie grzało..dolałem płynu i było trochę ok po czym po chwili jak np. stałem na swiatłach leciało takie delikatnie ciepłe powietrze...a jak przygazowałem to cieplejsze...po wymianie angrzewnicy wszystko minęło jak ręka odjął...

marcocivic1
20-12-09, 17:52
Sprawdz czy oba przewody od nagrzewnicy sa gorace. Jak tak to nagrzewnica(wątpie w to) jesli nie to moze byc uklad zapowietrzony lub pompa wody.Sprawdz zawor od nagrzewnicy