Zobacz pełną wersję : POMOCY.Problem z otwarciem drzwi
Witam Panowie.Prosze o jakakolwiek POMOC!!!!!!
Mianowicie,zostawilem samochod w garazu(blaszanym) i zamknalem go autoalarmem z centralnym zamkiem.Stal tak przez dwa tygodnie i rozladowal sie akumulator.W zaden sposob nie moge otworzyc auta,poniewaz w drzwiach i tylnej klapie nie mam zamkow.Wiem,ze bledem moim bylo zamkniecie autka w taki sposob alarmem no,ale stalo sie.:(Pomozcie PROSZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
podnieś auto, weź drugi sprawny akumulator. Zdemontuj osłonę spod silnika, masę podłącz do karoserii.
Poszukaj dojścia do kabla plusowego na alternatorze, spróbuj go odkręcić i podłącz do niego plus z dodatkowego akumulatora.
Jeśli to się nie uda to pozostaje Ci próba dobrania się do linki maski od spodu.
Jakby nie było powodzenia i napisz czy się udało!
Dziekuje bardzo Piotrek
.........zapomnialem zapytac.Mmusze odkrecac plusowy kabel od alternatora,czy moge podlaczyc plus od aku bez odkrecania kabla?
nie musisz odkręcać. Natomiast łatwiej będzie się dostać do + od rozrusznika. jest dużo łatwiej dostępny od spodu auta bo więcej tam miejsca od strony skrzyni na manewry
Probowalem podlaczyc sie pod alternator o spodu.Wiec tak.Sa tam dwa kable.1 wtyczka oslonieta jest gumowym kapturkiem i pod nia podlaczylem plus od akumulatora,a 2 to zestaw trzech kabelkow w plastikowej wtyczce.Pod nia raczej nie da sie podpiac plusa z aku.Jestem zalamany:(
no własnie musisz się podłaczyć pod ten kabel co jest pod gumowym kapturkiem. A mase z drugiego aku musisz podać gdzieś na nadwozie, ew. na silnik/skrzynie biegów. jak dobrze to zrobisz to nie ma bata, żeby nie zadziałało. Ewentualnie spróbuj tak jak pisałem podać + na rozrusznik, też na gryby kabel po kapturkiem.
Dziekuje bardzo chlopaki.Bylem dzisiaj w garazu i udalo mi sie otworzyc samochod.Plusowy kabel podlaczylem pod kabel z alternatora,ten z gumowym kaprurkiem,a minus podlaczylem pod srube silnika.I oto cud.Jest prad.Auto otwarte.JESZCZE RAZ BARDZO DZIEKUJE ZA POMOC KOLEDZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!