PDA

Zobacz pełną wersję : POMOCY.Problem z otwarciem drzwi

gallus42
20-12-09, 14:07
Witam Panowie.Prosze o jakakolwiek POMOC!!!!!!
Mianowicie,zostawilem samochod w garazu(blaszanym) i zamknalem go autoalarmem z centralnym zamkiem.Stal tak przez dwa tygodnie i rozladowal sie akumulator.W zaden sposob nie moge otworzyc auta,poniewaz w drzwiach i tylnej klapie nie mam zamkow.Wiem,ze bledem moim bylo zamkniecie autka w taki sposob alarmem no,ale stalo sie.:(Pomozcie PROSZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ppm702
20-12-09, 18:45
podnieś auto, weź drugi sprawny akumulator. Zdemontuj osłonę spod silnika, masę podłącz do karoserii.

Poszukaj dojścia do kabla plusowego na alternatorze, spróbuj go odkręcić i podłącz do niego plus z dodatkowego akumulatora.

Jeśli to się nie uda to pozostaje Ci próba dobrania się do linki maski od spodu.

Jakby nie było powodzenia i napisz czy się udało!

gallus42
20-12-09, 19:21
Dziekuje bardzo Piotrek
.........zapomnialem zapytac.Mmusze odkrecac plusowy kabel od alternatora,czy moge podlaczyc plus od aku bez odkrecania kabla?

Kosciech
20-12-09, 22:35
nie musisz odkręcać. Natomiast łatwiej będzie się dostać do + od rozrusznika. jest dużo łatwiej dostępny od spodu auta bo więcej tam miejsca od strony skrzyni na manewry

gallus42
21-12-09, 18:04
Probowalem podlaczyc sie pod alternator o spodu.Wiec tak.Sa tam dwa kable.1 wtyczka oslonieta jest gumowym kapturkiem i pod nia podlaczylem plus od akumulatora,a 2 to zestaw trzech kabelkow w plastikowej wtyczce.Pod nia raczej nie da sie podpiac plusa z aku.Jestem zalamany:(

Kosciech
21-12-09, 22:44
no własnie musisz się podłaczyć pod ten kabel co jest pod gumowym kapturkiem. A mase z drugiego aku musisz podać gdzieś na nadwozie, ew. na silnik/skrzynie biegów. jak dobrze to zrobisz to nie ma bata, żeby nie zadziałało. Ewentualnie spróbuj tak jak pisałem podać + na rozrusznik, też na gryby kabel po kapturkiem.

gallus42
22-12-09, 19:46
Dziekuje bardzo chlopaki.Bylem dzisiaj w garazu i udalo mi sie otworzyc samochod.Plusowy kabel podlaczylem pod kabel z alternatora,ten z gumowym kaprurkiem,a minus podlaczylem pod srube silnika.I oto cud.Jest prad.Auto otwarte.JESZCZE RAZ BARDZO DZIEKUJE ZA POMOC KOLEDZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!