Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Nie ma światła ?

Myszazch
19-12-09, 22:55
Panowie mam mały problem, a mianowicie uciekło mi jedno swiatło przednie prawe(od pasażera). Jest taki motyw ze jak włacze swiatła mijania to "żarzy" mi sie żarnik od swiatła długiego. przy zmianie na długie wszystko gra swieci sie zarnik od długich.
Bezpiezniki ok jest prad na biegunie przychodzacym bezpiecznika. Teraz do sedna czy w żelazku są przekazniki? takie gadzety co maja elektromagnes i załacza sie wtedy duzy prad na żarówke. Próbowałem je znaleźć ale cos nie moge nie ma"pykniecia" przy właczaniu swiateł i nie moge go zlokalizowac. Być moze przegrzał mi sie kabel. Ale chciał bym wszystko sprawdzić tak wiec prosze o pomoc:)
pzdr. Mysza

atom1
21-12-09, 18:22
jakby byl bezpiecznik to i z tylu by zgaslo, szukaj najpierw przy kostce, podmien zarowke, a potem sprawdz sama kostke, mialem taki przypadek ze zalozyl gosc 100w zarowke i wypalilo az ta plastikowa kostke, wtyczka nie laczyla i taki babol powstal

Myszazch
23-12-09, 15:01
Lampa Siwieci tyle ze troche słabo bo swieca sie w obu lampach żarniki od długich i krótkich na światłach mijania. doszedłem do wniosku że stycznik od drogowych jest uszkodzony i się nie wyłącza teraz moje pytanie gdzie jest stycznik/przekaźnik od długich swiateł??

molo
24-12-09, 21:58
U mnie wystąpił dziś podobny problem, mam tylko długie i postojowe a nie mam mijania. Przejrzałem bezpieczniki (fuk kto kazał umieścić i tak głęboko pod kierą.. japończykom może nie przeszkadzało ale przy moim wzroście 190 cm..:D)
Następnie kupiłem dwie H4-ki (23,50 w plecy:D) a świateł jak nie było tak nie ma.. tył normalnie..
Co to może być??

kopernick
19-01-10, 13:05
sprawdz po wewnetrznej stronie blotnika przy lampie L/P jest taki elektroniczny plastikowy przekaznik przykrecony do blotnika(masa)...trzeba go odkrecic, przeczyscic mocowanie i przykrecic z powrotem,powinno podzialac. Pewnie zaśniedzialo to właśnie mocowanie. tak jest bynajmniej w Vgenie.

derwisze
20-01-10, 15:21
Być może masa niema gdzieś kontaktu

douen
25-02-10, 16:50
Być może masa niema gdzieś kontaktu

Racja,

wymień kostki, bezpieczniki i przeczyść masy.
Nie ma cudów.
Ja tak miałem jak mi się kostki od 100W żarówek poprzepalały.