Zobacz pełną wersję : d15b wer. jap. czy brać?? !! [hb 93r d15b2]
Mam na oku d15b vti wersja Japońska 130 koni. Bym zeswapował swojego d15b2
Czy brać?? :)
Problem:
- jakie obd ma ten silnik, przypuszczam że obd1
- czy mogą być duże problemy ze swapem
- czy znajdzie się ktoś kto się podejmie :)
Pzdr.
myślalem raczej w wykonaniu domowym :)
Ale czy ma to sens, tzn czy z elektryka nie bede miał problemu i co podejdzie od mojego d15b2 o ile co kolwiek podejdzie
Brać. d15b to blok d15z1 i głowica d16z6 (tak w skrócie). Nie będzie wielkiej filozofii. Ewentualnie trzeba będzie przerobić ecu, o ile będzie odcięcie przy 180km/h ;).
Silnik jest w uk
Ale znajomy mi przywiezie :)
Najfajniejsze jest to że nie przekroczy to 1500zł :) hehe
Z tego co znalazłem to są inne komputery w związku z tym jest inna wiązka ale widze że bez zmiany kabli się nie obejdzie
Napisałem do gościa , ma mi tylko dać znać ile jest napykane na silniku i czy ma kompa i wiązke w zestawie.
Dzieki za podpowiedź ale jakbyście jeszcze napisali kto by był chętny to dla mnie zeswapować to było by super. Oczywiście za $$$. Nie mówie o "firmach" :) bom mnie nie stać
Za taką kase to tylko brać. To bardzo fajny silniczek ekonomiczny z butem. Przypuszczam że duzo dłubaniny nie będzie. A efekt baaardzo fajny. Jeszcze swój stary silnik sprzedasz i coś odzyskasz kasy.
Jeśli to ten z brytyjskiego ebay, co ma jeszcze w komplecie skrzynkę LSD to za taką kasę nic tylko brać. A montażem martwić się później.
Właśnie o tego chodzi
Tylko kolo mowi że jest po 180tysiach
Co to jest 180tys dla Hondy bierz :!:
Widze zdecydowane tak w waszych wypowiedziach :)
Hehe
Dobra już wstępnie mam ugadane, tylko dotre szczegóły ze znajomym i biere :)
Dzieki za pomoc, i mam nadzieje że jak bede miał jakieś problemy z monatrzem też będe mógł liczyć na pomoc
Pzdr
oby to LSD tam bylo, bo potrafia je wyjmowac :/
problem bedziesz mial z elektryka. Silnika z wiązką silnikową nie podepniesz do samochodowej mimo tego samego OBD. Brakuje sporej czesci kabli idacych w strone silnika a kostki wchodzace do komputera sa zupenie inne. Poza tym wiązka silnikowa jest z auta z kierą po prawej, więc długości kabli są zupełnie inne i nie podpasuje to. Musisz albo przedłużać i skracać kabelki, albo kupić wiązke od vteca (D16Z6, albo D15Z1)
Jednakze cena silnika jest tak niska, ze bralbym bez zastanowienia.
Dogadałem sie na 220funtów, kolo mówi że nie ma zadnych wycieków i tym podobnych , więc zostaje przygotować mamone i epa :)
Ps. jak nie bedzie mi sie chciało montować, to będzie na sprzedaż :)
[ Dodano: Pon 10 Lip, 2006 ]
Potrzebuje info na temat wiązki i kompa do d15b
Prawdopodobnie zakupie ten silnik
Ale mam pytanka:
- komputer to p08 rozumiem że różni się od p28 z d16z6, czy jeżeli kupię wiązke z d16z6 to będe miał problemy z podłączeniem do p08?
- co ewentualnie trzeba przerobić?
Proszę może o jakieś zdjęciówy jak ktoś posiada tego p28 i p08?
Pozdrawiam