PDA

Zobacz pełną wersję : kilka pytań

lucas_cichy
04-07-06, 23:04
1. Jeśli jeżdze na LPG to czy musze wymieniać filtr paliwa? Jeśli tak to co ile? (Znalazłem w necie, że co 40 tys. km).
2. Co jaki okres lub jaki przebieg należy sprawdzać hamulce tylnie (bębny). Co należy sprawdzić dokładnie? I co w razie czego się wymienia? Czy tam też są jakieś okładziny - cos jak klocki?
3. Matowieje mi maska w hondzianie. Już dwa razy potraktowałem ją pastą lekko ścierną i było ok przez jakieś 3 miesiące. Co można z tym zrobić? Pozostają na niej nawet trwałe odbarwienia od płynu do spryskiwaczy.

qba1983
04-07-06, 23:35
3. Matowieje mi maska w hondzianie. Już dwa razy potraktowałem ją pastą lekko ścierną i było ok przez jakieś 3 miesiące. Co można z tym zrobić? Pozostają na niej nawet trwałe odbarwienia od płynu do spryskiwaczy.
po prostu nie masz lakieru bezbarwnego, chroniacego lakier przed blaknieciem i matowieniem. jedz do lakiernika cos ci poradzi :wink:

2. Co jaki okres lub jaki przebieg należy sprawdzać hamulce tylnie (bębny). Co należy sprawdzić dokładnie? I co w razie czego się wymienia? Czy tam też są jakieś okładziny - cos jak klocki?
tak, jest tam cos takiego, nalezy kntrolowac grubosc okladziny na szczece hamulca oraz grubosc bebna.(sciagnij sobie manuala, a wszystko stanie sie jasne :P )

tomay
04-07-06, 23:43
2. powinno się sprawdzać co 10tyś km, tak piszą w książkach. sprawdzasz grubość okładziny ciernej, nie powinna być mniejsza niż 1,5mm. tam są szczęki hamulcowe.