Zobacz pełną wersję : Filtr kabinowy.
Witam. Mam prośbę. jest ktoś kto może mi powiedzieć jaki numer ma filtr kabinowy do civica ma9 ale wyposażony w ramkę. Poprzedni właściciel wyrzucił filtr razem z ramką a facet w sklepie powiedział że potrzebuje numer części bo w katalogu ma tylko opcje bez ramki. Ewentualnie prosiłbym o link do takiego filtra.
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam luk137.
Kolego jeśli nie masz klimy to filtr będziesz miał bez ramki, sam papierowy kwadrat (jak kupowałem to w kilku sklepach był właśnie ten model):
FILTR (http://allegro.pl/item857967955_filtr_kabinowy_honda_civic_92_01_bez _klimatyzacji.html)
Dokładnie tak jak pisze misiek1. Ja co prawda włożyłem filtr bo poprzedni właściciel nie miał ale mimo wszystko bardzo drobne liście i kurz nadal leci do środka. Nie wiem co jeszcze można zrobić.
bardzo drobne liście i kurz nadal leci do środka
... a mi teraz, przy tej pogodzie, jak jest trochę śniegu na aucie to, przez kratki wentylacji wpada taki drobniutki śnieg, też nie wiem co z tym zrobić??
... a mi teraz, przy tej pogodzie, jak jest trochę śniegu na aucie to, przez kratki wentylacji wpada taki drobniutki śnieg, też nie wiem co z tym zrobić??
Kup w używkach ramkę i do niej filtr a problem się skończy.
sama ramka tez nie do końca rozwiąże problem drobnych liści i pyłków wpadających przez kratki ja oprócz filtra i kratki włożyłem jeszcze pończochę - i teraz mogę śmiało powiedzieć ze problem zniknął, żadnych nawet najmniejszych drobinek przez nawiew :D
a tak na marginesie jak ktoś sie juz uprze można ta ramkę zrobić samemu gdzieś na forum był ładny rysunek z wszystkimi wymiarami tej ramki. ja zanim dostałem oryginalna jeździłem na samoróbce i nie bylo różnicy z oryginałem :D
Witam. Znalazłem na necie coś takiego:
http://www.sklepzczesciami.pl/pr/124806596,4289,424,0021,2/filtr-przewietrzanie-przestrzeni-pasazerskiej-valeo-698196
Jutro pojadę do sklepu i zamówię taki filtr. jak będzie ok i będzie miał ramkę to napisze.
jeździłem na samoróbce i nie bylo różnicy z oryginałem
Może kolego masz jeszcze tą samoróbkę i chcesz się podzielić z potrzebującym kolegą:D
oj powiem Ci ze wątpię czy gdzieś jeszcze ja znajdę może gdzieś sie wala po piwnicy ale mam tam taki bajzel ze ciężko znaleźć śrubokręt heh możesz sam pokombinować kawałek plastiku tniesz na 4 paski dopasuj ich długość do filtra na rogach możesz wtopić stalowy pręcik albo zwyczajnie pospawać, zgrzać pistoletem do plastiku a usztywnić pręcikami po rogach z jednej strony i tak będziesz musiał je wstawić żeby filtra nie wypychało, możesz zamiast plastiku użyć nawet sztywnego kartony w środek włóż stalowe wzmocnienie (pret) owiń to wszystko taśmą żeby wilgoci nie łapał i tez będzie ramka ja najpierw miałem taka papierowa przez 0,5 roku i jak wyjąłem byla w stanie idealnym .:D
Kupiłem dzisiaj filtr w ramce. Niestety ramka nie jest wymienna tylko zespolona z filtrem. Numer części to 698196. Koszt to 56 zł.
dobre i to jak ktoś sie upiera koniecznie przy ramce ;]
sama ramka tez nie do końca rozwiąże problem drobnych liści i pyłków wpadających przez kratki ja oprócz filtra i kratki włożyłem jeszcze pończochę - i teraz mogę śmiało powiedzieć ze problem zniknął, żadnych nawet najmniejszych drobinek przez nawiew :D
a tak na marginesie jak ktoś sie juz uprze można ta ramkę zrobić samemu gdzieś na forum był ładny rysunek z wszystkimi wymiarami tej ramki. ja zanim dostałem oryginalna jeździłem na samoróbce i nie bylo różnicy z oryginałem :D
Ja pończoch nie noszę, a mi do środka też nic nie wpada :D
Nie wiem z czym macie problem
a czyściłeś kiedyś kanaliki wentylacyjne albo wiatrak? jeśli nie miałeś tam żadnego syfu to albo unikasz liści:D albo masz tak zapchane wloty powietrza ze nawet listek się juz nie prześlizgnie ;)
Ja pończoch nie noszę, a mi do środka też nic nie wpada
Bo chodzi o to żeby tę pończochę na filtr założyć a nie na nogi:p
tez miałem problem wymieniłem filtr cały układ wyczysciłem i odgrzybiłem zdjełem obudowe wiatraka i dmuchawy i wyczysciłem wszystko