Zobacz pełną wersję : Regulacja zaworów
Orientuje się ktoś może ile potrwa i jaki będzie koszt regulacji zaworów w ASO? Zakładam że cena za to we wszystkich ASO będzie zbliżona.
70zl regulacja i 70 uszczelka(cos w tych granicach), a z czasem to niewiem, ale w godzinie to powinni sie wyrobic, no gora dwie
po pierwsze silnik musi byc zimny takze zanim dojedziesz to sie nagrzeje i trza go bedzie zostawic niech ostygnie.
takze zajmie im to siakies 3-4 godz. w zaleznosci jak daleko masz do aso
120zł w ASO w Bydzi. Do odbioru po trzech godzinach!.
LemonR
A ja zrobiłem za 40 zł i jest git.W zwykłym ogólnopolskim PARTNER SERWIS.Bo ASO wiadomo jaką ma opinie.Głupiej uszczelki nie potrafią dobrej zamówić co by Hanie odmulić i twierdzą że koszt z 75km na 90 to 3500zł bruto!!!A przecierz to się robi za darmo!Nie jedż do serwisu tylko do dobrego mechanika.ASO Lublin-odradzam wszystkim!!!
A ja zrobiłem za 40 zł i jest git.W zwykłym ogólnopolskim PARTNER SERWIS.Bo ASO wiadomo jaką ma opinie.Głupiej uszczelki nie potrafią dobrej zamówić co by Hanie odmulić i twierdzą że koszt z 75km na 90 to 3500zł bruto!!!A przecierz to się robi za darmo!Nie jedż do serwisu tylko do dobrego mechanika.ASO Lublin-odradzam wszystkim!!!
Żebym jeszcze wiedział gdzie jest w Kaliszu dobry mechanik, który nie spaprze roboty. Wie ktoś?
boże co to za filozofia zawory ustawić, byle jaki mechanik ci to zrobi..., uszczelka nowa, po co??? Zakładasz starą na silikonie i jeździsz :).
[ Dodano: Sro 05 Lip, 2006 ]
jak by nie wiedział na ile ustawić to ssące na 0,25 mm, wydechy 0,20 mm
że sie podłacze:w d15b2 tak samo?
sory że nie chce mi sie szukac :oops:
NIE Ku..rcze! D15B2 jako jedyny silnik jest zupelnie inny niz wszystkie Hondy i nikt nie wie jak w nim ustawic zawory!
Uzyj opcji szukaj, a nastepnym razem za lenistwo dostaniesz warna!
boże co to za filozofia zawory ustawić, byle jaki mechanik ci to zrobi..., uszczelka nowa, po co??? Zakładasz starą na silikonie i jeździsz :).
Z innego wątku:
"Byłem w warsztacie. Opowiedziałem o problemie , a oni na to że to raczej wina świec lub zapłonu. Na koniec zawyrokowali, że jednak nie umieją wregulować zaworów w tym silniku"
ale mi to warztat. Mnie zawory ustawiał pan Stanisław, który w wolnych chwilach po pracy w mleczarni wykonuje naprawy silników samochodowych i nietylko :grin:
ASO Lublin-odradzam wszystkim!!!
a u mnie zostawili klucz 10tke pod pokrywa :grin: :shock: :lol: ladnie sie zakonserwowal :D :D
kiedys dawalem do ustawienia lecz teraz robie to hurtem sam w d15b7 latwo i przyjemnie, w d16v1 - tragedia z dostepem - bardzo mala/ciasna komora silnika
najlepiej popros kogos niech przy tobie zrobi i obczaj sobie co i jak ... to nie operacja na otwartym sercu - dasz rade 8)
a może by tak konkretniej bez spamu pomóc koledze :?: :?
u mnie w instrukcji obslugi jest napisane:
Sprawdzenie luzu zaworowego: tylko po 40kkm
to mi troche namieszalo ;/
czemu tak pisze w instrukcji, skoro z topiku wynika ze trzeba czesciej? :)
z topiku wynika ze trzeba czesciej?
kto napisal ze trzeba czesciej?
Mi znajomy mechanik regulował przy wymiana rozrzadu , przy okazji i jest spox !! i nie 70 pln tylko groszowa sprawa jakas , a co do regulacji to troche uporu i dobra lektura i kazdy da rade ( no i szczelinomierz ) Pozdro
z topiku wynika ze trzeba czesciej?
kto napisal ze trzeba czesciej?
nikt nie napisal ze trzeba, ale ze sie reguluje luzy.
wiec sie pytam co ile powinno sie je poddawac regulacji, a moze na podstawie odglosow :?: :mrgreen:
krzysiek-59
05-11-06, 20:39
witam!!
Jestem nowym klubowiczem więc pozdrawiam wszystkich.
jestem posiadaczem H. z silnikiem d14z4 16v i w papierach sprawdzanie luzów zawor
kontrolnie sprawdza się co 20kkm,mato ważne znaczenie z istalacją gazową gdyż w początkowej fazie eksplatacji następuje reakcja odwrotna niż w jeżdzie na benzynie.
Wjednej wypwjedzi przeczytałem że luz zaworów 0,25 ss a 0,20 wydech a to chyba pomyłka bo z reguły ss luz ma mnijszy
pozdrawiam
krzysiek-59
Wjednej wypwjedzi przeczytałem że luz zaworów 0,25 ss a 0,20 wydech a to chyba pomyłka bo
nie wiem gdzie to czytales ale luzy zaworowe w Hondzie to:
ssące 0,20
wydechowe 0,25
http://img62.imageshack.us/img62/5900/luzsa9.jpg
NIE Ku..rcze! D15B2 jako jedyny silnik jest zupelnie inny niz wszystkie Hondy i nikt nie wie jak w nim ustawic zawory!
Nie bij mnie, jestem nowy, ale nigdzie nie znalazłem w "szukaj" że w d15b2 nikt nie wie jak ustawić zawory... Byłem u mechanika i powiedział, że nie ma z tym problemów. Prośba o linka, że trudno...
Nie bij mnie, jestem nowy, ale nigdzie nie znalazłem w "szukaj" że w d15b2 nikt nie wie jak ustawić zawory... Byłem u mechanika i powiedział, że nie ma z tym problemów. Prośba o linka, że trudno...
tak napisales ze nie wiem o co pytasz.....
luzy zaworowe we wszystkich jednowałkowych D-seriach 92-00 to 0,20 i 0,25
chodzi o: "NIE Ku..rcze! D15B2 jako jedyny silnik jest zupelnie inny niz wszystkie Hondy i nikt nie wie jak w nim ustawic zawory!
Uzyj opcji szukaj, a nastepnym razem za lenistwo dostaniesz warna![/"
stąd moje pytanie, co jest inngo w d15b2?
chodzi o: "NIE Ku..rcze! D15B2 jako jedyny silnik jest zupelnie inny niz wszystkie Hondy i nikt nie wie jak w nim ustawic zawory!
Uzyj opcji szukaj, a nastepnym razem za lenistwo dostaniesz warna![/"
stąd moje pytanie, co jest inngo w d15b2?
to sarkazm :?
Orientuje się ktoś może ile potrwa i jaki będzie koszt regulacji zaworów w ASO? Zakładam że cena za to we wszystkich ASO będzie zbliżona.
na jakiej podstawiem stwierdzacie ze trzeba regulowac zawory. Czytałem troche na forum i wiem tylkoze jedym z objawów jest klekot podczas zimnego silnika.Jeżeli sa jakies inne prosze o odp. Pozrdawiam wszystkie cifki
nierowna praca jednostki, klekot na cieplym silniku rowniez
a jeśli pracuje równo, a klekocze tylko na zimnym przez 10 - 15 sek. po uruchomieniu ??
dziś hania miała robioną regulacje zaworów, 30 zł, 1,5 h roboty, Lechanice k/Warki, polecam!!!!
a jeśli pracuje równo, a klekocze tylko na zimnym przez 10 - 15 sek. po uruchomieniu dokładnie mam to samo na zimnym tylko słysze klekot ale jak sie nagrzeje jest OK i rowno chodzi. Czy to ozancza ze niedlugo szykuje mi sie regulacja zaworow?
ja mam tak samo i w weekend reguluje
na zimnym tylko słysze klekot ale jak sie nagrzeje jest OK i rowno chodzi podobno to normalne w hondach...
kata zofia
20-02-07, 12:52
uszczelka 20 zł, regulacja 30 zł. perfect service Olkusz. gość zna się na rzeczy.
x-tygrysek-x
21-02-07, 18:13
uszczelka 20 zł, regulacja 30 zł. perfect service Olkusz. gość zna się na rzeczy.
podepne się
uszczelka tylko 20zł?? o rany to ja dziś zapłaciłem w sklepie 50zł. ładnie mnie zrobili :(
no po 50zł tez sa...
ja kupilem ta za 20zł u Servisa i puszczala olej, trzeba ja bylo na silikonie zalozyc :/
kata zofia
22-02-07, 12:35
a mnie nic nie przepuszcza. trzeba bardzo dokładnie wyczyścić pozostałości po starej uszczelce i wszelkie nagary i resztki oleju. hej