Zobacz pełną wersję : d15z6
witam
Panowie moze udzielicie jakies rady. w wyzej wymienionym silniku zrobilem taki myk ze zamienilem cala klawiature i walek rozrzadu z d16z6. wszystko poszlo bez problemu plug n play mozna rzec. zostawilem seryjny komputer i to wszystko zostalo wysterowane ecu masterem. pozostal takze seryjny kolektor dolotowy z EGRem. A problem jest taki ze w przediale 1000 do 3000 obrotow przy utryzmywaniu stalych obrotow jakby go delikatnie szarpalo. czym to moze byc spowodowane ? jakies pomysly ?? :) pozdrawiam
Strzelam-może aparat zapłonowy od D16Z6 trzeba wstawić?
szacun za mod masz w sumie teraz takie d15b :) duzo lepiej sie zbiera od serii???
no wczoraj troche napadalo sniegu u nas i nie bylo jak testowac wiec jechalismy z kumplem ktory ma d16z6 od 3 bieg 2000 obr/min do 5500-6000 jechalismy jak spieci :D potem jakbym sie delikatnie oddalal :D chce jeszcze odcinke przestawic wyzej ale to z czasem :)
TomekKujawiak
30-12-09, 23:41
Witam
takie pytanko czy apraty zapłonowe od D16Z6 i D15Z6 są takie same???
Witam
takie pytanko czy apraty zapłonowe od D16Z6 i D15Z6 są takie same???
Po wypowiedzi ziomka vtec-a wnioskuję że nie
Witam, nie chcę zakładać nowego tematu, a potrzebuję szybkiej opinii. Mam zamiar dzisiaj kupić civica z silnikiem d15z6. Jeździłem nim wczoraj i wszystko się wydaję być ok. Pytanie czy na niskich obrotach d15z6 chodzi tak "tyrkocząco", trochę podobnie do diesla. Ciężko mi to opisać, ale jeździłem d14 i d16 i te silniki pracowały ciszej. Przy wyższych obrotach i przy włączonym vtec'u wszystko brzmi ok. Czy to jest normalne, czy może być coś niedostrojone?
Być moze ze takie wrazenie sprawia gdy silnik chodzi na 12 zaworach,ale tak na odległość to nikt ci nie powie.
skolopendra
20-01-10, 15:15
Pytanie czy na niskich obrotach d15z6 chodzi tak "tyrkocząco",
zapewne trzeba wyregulować zawory ;)
Zimne D15Z6 potrafi trochę "klepać", ale tylko do momentu aż złapie temperaturę.
Dzięki za odpowiedzi, ale mechanik zapewnił mnie, że z silnikiem jest wszystko w porządku. Moim laickim uchem przy zakupie myślałem, że to właśnie coś z zaworami, ale podobno to gdzieś obija się jakaś metalowa osłonka gdy na niskich obrotach silnik najbardziej wibruje. W każdym bądź razie kupiłem tą hanke i jestem bardzo zadowolony, a źródło tego dźwięku myślę, że z czasem się znajdzie i wyeliminuje :)
Dzięki za odpowiedzi, ale mechanik zapewnił mnie, że z silnikiem jest wszystko w porządku.
Pytanie czy mechanik zna, się na hondach bo z tym różnie bywa a mechanicy jacy sa to wszyscy wiemy ;)