Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Civic 1.5 problem z gazem

weareone
17-12-09, 08:01
Witam Odrazu mówię iż szukałem podobnych tematów lecz niestety nie były one w pełni podobne do mojego przypadku dlatego prosił bym was o pomoc otóż mam civic'a 1.5 90 koni na gazie problem jest w tym ze pali mi bardzo dużo tz na całym baku gazu (42l) zrobiłem tylko 200km;/ do tego jak odpale na benzynie i przełącze na gaz i chodzi na wolnych obrotach to co chwile włącza sie i wyłącza kontrolka check ponieważ przełącza sobie na bezyne i zpowrotem na gaz jak jade i przykręce na ok 3 tys. to tez gona chwile zerwie z tym check'iem byłem z tym u gazownika i powiedział ze wyreguluje mi może to tylko zebym wykasował błąd no dobra obok była stacja która naprawde jest wielka i ma duże możliwości co do kontroli pojazdów więc tam pojechałem okazało się ze niestety nie da się mojej hondy podłączyc pod kompa i mam problem prosił bym was o porade w tej sprawie Z góry dziękuje (jeżeli to ma jakieś znaczenie to to jest gaz BRC, Samba )

sivy
17-12-09, 19:25
smierdzi gazem? jeśli przełącza sie sam to przyczyna może być czujnik cisnienia gazu tj na ogól jest taka przyczyna a co do check'a tro zrob samodiagnostyke i zobacz co to za błąd sie wkradł