Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : 6 gen coupe woda w bagazniku

grksn
16-12-09, 20:23
Witam
Mam problem z woda w bagazniku po zakupie civica odkrylem ze leci mi dosc sporo wody postanowilem wkelic od nowa szybe zmienic uszczelke i troche sie polepszylo ale nadal gdzies ta woda mi wplywa ?, mieliscie cos podobnego napiszcie co moge jeszcze zrobic jest to civic coupe 6 gen

Igor_s4
16-12-09, 20:43
poszukaj na forum bo było trochę o tym. Być może odpowietrznik.

long_r
16-12-09, 22:22
mialem podobny problem. woda lała się przez obie boczne spinki zderzaka. pomogło osadzenie ich na masie uszczelniającej. teraz jest gicior :D

grksn
23-12-09, 11:36
nadal nie wiem z kad ta woda wplywa mi do bagarznika :< szyba wkeljona jest dobrze uszczelka nie jest mokra ,sucha od dolu, ma ktos pomysl z kad moze leciec ??

Heiner
23-12-09, 12:09
Zeby w bagazniku zbieraly sie litry wody wystarczy niepozorna dziurka taka 2x1mm lub mniejsza ;) Zacznij od odpowietrznika i tych wkrecanych gum w klapie, bo moze nie dolegac i pod uszczelka cieknie. Sprawdz tylne lampy, te w nadwoziu i te w klapie, a jak juz odkrecisz, to nie zaszkodzi czyms ich uszczelnic (ja uzywalem silikonu wysokotemperaturowego i wszystko gra). Zdejmij tylny zderzak (nic strasznego) i sprawdz czy nie ma np. jakis dziurek miedzy metalowymi listwami, ktore leca wzdluz jego gornej krawedzi, a karoseria. Wez latarke i zobacz czy nie widzisz z bagaznika ktoregos z kol - moze rdza zaczela nadgryzac nadkola. Dobrze jest tez zamknac sie w bagazniku i niech ktos polewa auto woda, najpierw nisko po zderzaku, pozniej coraz wyzej i wyzej. Jesli masz szyberdach, to sprawdz czy odplywy nie sa gdzies wcisniete miedzy blachy. U mnie byly dwa - po lewej i po prawej stronie, u niektorych jest tylko po jednej. Jesli auto bylo stukniete, to zwroc szczegolna uwage na to miejsce. Jest sporo tematow na forum o przeciekach, wiec poszukaj jeszcze dokladniej. No i powodzenia, bo wiem jak denerwuje woda w bagazniku :P

grksn
23-12-09, 17:49
2 male wcieki zlikwidowałem ale cos mi sie zdaje ze ktorys z weżykow odprowadzajacych wode z szybrdachu jest pekniety bo ciagle po deszczach mam mokre boczki w bagarzniku :(

blaster88
23-12-09, 18:14
Jak pisał long_r sprawdź spinki mocujące zderzak czy aby tamtędy dostaje się woda. Jak będzie przy nich widać brudne zacieki to masz odpowiedź. U mnie ich uszczelnienie pomogło

skolopendra
23-12-09, 18:53
Mam problem z woda w bagazniku

a wystarczyło tylko poszukać !

http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=428&highlight=woda+baga%BFniku&page=15

grksn
23-12-09, 23:54
no zaciski sprawdzilem pod cisnieniem wdmuchiwalem powietrze i nic nie wylatywalo po drugiej stronie ale na wszelki wypadek ladnie obczyscilem , pozostalo mi jeszcze sprawdzenie odprowadzaczy wody z szyberdachu i mysle ze bede sucho :D