Zobacz pełną wersję : tlumik basowy - ale jaki
chcialbym sobie zakupic tlumiczek ale taki ktory bedzie tylko ladnie mruczal przy ruszaniu od zera czyli cos jak przy dodawaniu gazu ale nie chce aby mi "gral podczas jazdy w trasie" czy wystarczy tlumik i miec w nim silencera i bede miec taki efekt czy silencer prawie zupelnie wycisza? i jeszcze jedno czy da sie jakos polaczyc flame kit i basowy tlumik, czy juz gdy jest flame kit bedzie jakis ladny efekt przy ruszaniu?
nie ma opci zeby slyszalny byl tylko przy ruszaniu a w czasie jazdy nie :) poroponuje zalozyc jakis tlumik z silencerem, ktory bedziesz sobie mogl wyjmowac zeby "basowac" ;) a co do flame kit to.... jak zalozysz na konicu "basowego" tlumika to bedziesz mial i efekty wizualne i dzwiekowe... w 75 konnym cifie :)
flame kit
o fuuuuuuuck................ sorry ale to mega wiocha. daruj to sobie.. to mi sie kojarzy z imitacjami tarcz w tylym zawieszeniu ktore sie kreca razem z kolem
silencer to najlepsza opcja jesli chodzi o tlumik
Dedykowany Ulter powinien być najciszej mruczącym tłumiekiem ;)
Ja mam uniwersalnego Ultera, buczy w całym zakresie obrotów ale też zależnie od obrotów głośniej lub ciszej i przy wosokich obrotach za bardzo go nie słychać ;)
Jak dla mnie jest w sam raz.
dedykowanego slyszalem kilka razy i rzeczywscie nie jest glosny ale wyglada nieciekawie
a sama koncowka z jakims dyfuzorem dzwieku co daje? np taka http://allegro.pl/item112411017_koncowki_tlumikow_ulter_z_dyfuzorem_ dzwieku.html
a sama koncowka z jakims dyfuzorem dzwieku co daje?
Nic nie daje poza wyglądem.
to po co jest ten "dyfuzor dzwieku"?
zebys ty myslał ze daje dzwiek i to kupił :grin:
ok to ktory tlumik basowy musze kupic aby byl jak najcichszy podczas jazdy. i czy ten silencer jak jest wlozony to czy przy zwiekszaniu obrotow (gazowaniu na swiatlach :) bedzie jakis efekt?
Ja propnuje Upgrade M16s w standarcie z silencerem i mozliwoscia plynnej regulacji dzwieku :grin: mam taki i polecam dalej
zapytaj sie Kuby007 mu ładnie gra ale nie głosno
Ja propnuje Upgrade M16s w standarcie z silencerem i mozliwoscia plynnej regulacji dzwieku :grin: mam taki i polecam dalej
Gdzie mozna go kupic i jakie koszty ??
http://tuningo.net/index.php?id=11
Dokladnie tam thx !markos :)
a jak bardzo da sie tego M16s wyciszyc? czy nie ma problemow potem na przegladzie? i na czym polega ta plynna regulacja barwy dzwieku, bo myslalem ze jedynie to sie da albo jezdzic z silencerem lub bez i to cala regulacja ale z opisu na stronie wynika ze jest jeszcze jakas regulacja wiec o co w tym chodzi?
Problemow z przegladami nie ma. Plynna regulacja polega na tym ze; mozna poluzowac srubka nr 1 i obracajac wewnetrzna czescia silencera zakrywasz otwory nr 3 i wtedy dzwiek wydechu sie zmienia na glosniejszy lub cichszy. natomiast srubka nr 2 odkrecasz caly silencer i go wyjmujesz.
Ja proponuje nieco tansze rozwiazanie, ale bardzo ciekawe... Ladny wyglad, a dzwiek niczego sobie - fajnie mruczy, osobiscie mam taki i nie narzekam - na przegladzie nie ma problemow. Nie jest bardzo cichy, ale i glosny tez nie jest... Pozdro http://www.allegro.pl/item112986153_super_mugen_km_rewelacyjny_basik_.ht ml
KM ma już stałą opinię i jakosciowo jest co najmniej dyskusyjny. O wyglądzie nic nie mówie, bo kazdy ma to co mu sie podoba ;)
Ja nie narzekam, mam go juz ponad rok i jest z nim wszystko ok, fajnie mruczy i w ciaz w dobrym stanie... Nie wiem jak z praktyka ale gwarancja 5 letnia mnie przekonuje... Pozdro
a czy ktos z wybrancow mistrza Honda instalowal u siebie tlumik z motocykla?? zastanawiam sie jak by sie to spisalo... :roll: