PDA

Zobacz pełną wersję : stukanie z tyłu civic 3 drzwi 5 gen klapa a może szyba??

:::JanG23:::
03-07-06, 11:39
witam
strasznie mi wali z tyłu jak jade po wertepach rozpoznałem już dzwięk stukającego zderzaka ale oprucz niego jest coś innego napewno nie jest to zawieszenie wydaje mi się że to albo klapa albo szyba jest to strasznie irytujące. jak ktoś mial jakąś taką opcje to niech powuie najbardziej prawdopodobne opcje dodam że już jeździłem bez niczego z tyłu i to napewno nie jest koło narzędzia i tym podobne
pozdrawiam

mighty
03-07-06, 11:51
moze szyba stukac, u mnie tak bylo, trzeba podregulowac ten "chwytak" w szybie co wchodzi do zamka.

wieshaq
03-07-06, 12:08
bylo kilka razy na tym forum. z tego co pamietam to szyba na zamku.
najlepiej wsadz kogos na tyl i niech slucha skad slychac stukanie

mighty
03-07-06, 12:21
to jest bardzo charakterystyczne stukanie, latwo rozpoznac, wiec nie powinienes miec problemow.

dejvt
03-07-06, 14:47
a moze inny standard ? poprostu półka ? wyciagnij półkę i zobacz czy bedzie dalej stukac :)

mighty
03-07-06, 18:43
nie wiem, bo ja nie mam półki :)

prz3mo
03-07-06, 18:51
Moze tez stukac mocowanie pasów bezpieczenstwa kierowcy... A slychac to wlasnie podobnie jakby szyba stukała... Tak jak Ci ktos pisał - posadź kogos z tyłu i niech nasłuc**** :)

s3kawek
04-07-06, 14:55
witam
strasznie mi wali z tyłu jak jade po wertepach rozpoznałem już dzwięk stukającego zderzaka ale oprucz niego jest coś innego napewno nie jest to zawieszenie wydaje mi się że to albo klapa albo szyba jest to strasznie irytujące. jak ktoś mial jakąś taką opcje to niech powuie najbardziej prawdopodobne opcje dodam że już jeździłem bez niczego z tyłu i to napewno nie jest koło narzędzia i tym podobne
pozdrawiam

Złóz oparcie tylnych siedzen, jezeli przestanie to znaczy ze stuka zatrzask oparcia. Wczoraj jak zatrzaskiwalem oparcie do moich uszu dobiegl jakze charakterystyczny i wkurzajacy mnie dzwięk. Po prostu zatrzask nie przyklega idealnie i sobie telepie.

Holek1984
04-07-06, 16:08
Ja mam wprawdzie Coupe ale miałem cholerne stukanie. Nie wiedziałem co to, a mozna było dostać szału. Okazała się to klapa. Teraz juz jest po sprawie. Co do szyby to jest takie charakterystyczne drganie.

Albi
05-07-06, 10:48
Ja mam podobny problem i co sie okazalo ze to mi sie tucze ten maly spojlerek na szybie.... pod nim sa takie dwie gabki i jak do nich dostanie sie kurz to zaczynaja skrzypiec hehe ... wystarczy umyc i po klopocie....:)

:::JanG23:::
05-07-06, 11:14
witam
sprawdziłem już wszystkie opcje to jest jednak zamek
THX za opcje