PDA

Zobacz pełną wersję : VI gen po lifcie - klosz orginał do zaminnika

korba
15-12-09, 19:38
Witam

mam pytanie do was, czy ktoś próbował może do zamiennika Depo przełożyć klosz od orginału?
Miałm ostanio niemiłą przygodą po której o dziwo pozostał mi cały klosz. Udało mi sie bardzo tanio dorwać zaminnik i teraz zastanawiam się czy klosz od orginału (valeo) będzie pasował do tego zamiennika. Dodam że mój klosz jest w dużo lepszym stanie a nie chce rozklejać lampy jeżeli to nie ma sensu.
Czy robił ktoś coś podobnego?

Mowa o lampie przedniej do Hondy Civic 1999, 3d HB, wersja po liftingu.

pozdrawiam
Piotrek

collombo11
14-01-10, 18:41
ja kupiłem depo komplet lamp... moim zdaniem roznicy nie ma po za tym że są lekko "plastikowe".... a najbardziej rozbawiły mnie .... plastikowe śruby i nakrętni w zestawie.. oczywiscie do wymiany... pozatym nie wiedze az tak duzej roznicy

Bob
14-01-10, 18:52
collombo11, ale pytanie jest o 3d gdzie lampy są inne ;) Bo ty pewnie piszeszo 5d :rolleyes:

bkrawczy
15-01-10, 14:32
Z zamiennikami to roznie bywa. Napewno te czesci stanley i valeo nie sa kompatybilne. Jezeli okaze sie ze nie pasuje mam jedna lampe valeo przed liftem do sprzedania za jakeis symboliczne pieniadze bo tyl jest rozwalony ale klosz jest calutki. Jakbys mial jakies problemy i szukal lampy valeo to daj znac.

daro9
15-01-10, 23:58
są : OEM Valeo, Valeo zamiennik, OEM Stanley, Stanley zamiennik, Depo jest zamiennikiem Stanleya.
Pewne jest to ze valeo - stanley różnią sie odbłyśnikami i budową (nie ma to nic wspolnego ze spasowaniem, poprostu inny krztałt zaczepów pasa przedniego i krztałt klosza) silniczki od reg. valeo do valeo , stanley do stanley'a inaczej nie pasuja.

Czy jest ktoś kto ma zamiennik STANLEY (EJ9 polift) ?? Mam kilka pytań, może być PW.