PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z gazem...

Lyscyn
15-12-09, 17:02
jezdze civicem 1.5 rocznik 1992 w sedanie wersja LSi. Mam problem z instalacją gazową... tzn tak mi sie wydaję... gdy odpalam auto jezdzi normalnie nic sie nie dzieje przelacza sie normalnie na gaz... ale gdy silnik nabierze juz temperature 90 stopni to zaczyna sie tak jakby krztusic... traci moc nie reaguje na wciskanie pedalu gazu... a gdy wcisne sprzeglo zgasnie calkiem i pozniej musze dluuuugo go krecic zeby zaskoczyl... a jak juz zaskoczy to dlawi sie i krztusi nawet na benzynie... i gdy sie odkrztusi to chodzi normalnie tak jak powienien... nie mam pojecia o co to moze chodzic... blagam pomozcie jakos co zrobic co moze byc przyczyna... zaczelo mi sie tak dziac jak przyszly te konkretniejsze mrozy... a gdzies wyczytalem tez ze to moze byc z powodu wyciekania plynu chlodniczego... a wlasnie mam z tym maly problem... prosze o pomoc :(

piroman
15-12-09, 19:58
Jeśli problem pojawił Ci się wraz z mrozami to może to wskazywać, że membrany w reduktorze nadają się już do wymiany chociaż trochę nie bardzo pasuje tu to że problem jest dopiero po rozgrzaniu
a gdzies wyczytalem tez ze to moze byc z powodu wyciekania plynu chlodniczego...
a płynu ubywa??
instalka Igen czy IIgen??

Lyscyn
16-12-09, 00:27
membany sa nowiutkie wymieniane niedawno zrobilem na nich chyba niecale 9tys... i nie mam pojecia co to jest Igen czy IIgen... :P wiem ze wiekoszosc tych zespolow od gazu jest firmy lovato....

rafloo
16-12-09, 07:12
jeśli na benzynie śmiga ci bez zarzutów to najlepiej jak podjedziesz do jakiegoś gazownika on napewno Ci doradzi a samemu mozesz sprawdzic swiece zaplonowe (moze po zlapaniu temperatury nie pracuja prawidlowo), kable WN (najlepiej wieczorem podniesc maske)
pozdro rav

yautja
16-12-09, 14:02
A filtr powietrza nowy?

Lyscyn
16-12-09, 14:41
filtr powietrza rowniez nowy... kuypilem dzisiaj plyn chlodniczy no i okazalo sie ze wlalem go prawie 1,5 litra... :P mam nadzieje ze to bylo przyczyna usterki... okaze sie jak pojezdze chwile... :)

dziala :) dokupilem plynu chlodniczego dolalem prawie 1,5l !!!! i wszystko jest juz cacy :)