Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : podnoszenie szyb Problem

sebik1984
14-12-09, 22:00
Witam mam następujący problem. Strasznie wolno po opuszczeniu szyb szyby mi sie podnoszą. Mam takie wrażenie jak by je coś trzymało. Czy to normalne? Opuszczają sie normalnie ale przy podnoszeni to trwa wieki domykają sie do końca ale niestety bardzo powoli . Jest tak samo po prawej i lewej stronie. Proszę o porady

pobo22
14-12-09, 22:04
Pierwsza porada uszczelki nasmarować silikonem do uszczelek
Druga porada zdjąć boczki i na prowadnice rzucić smar
Trzecia porada użyć opcji Szukaj był o tym długi temat

pozdrówki :)

Baracuzzz
14-12-09, 22:55
Dokładnie tak jak kolega napisał a jeżeli to nic nie da to istnieje jeszcze możliwość kupna prowadnic od anglika. Ja wymieniałem u siebie prowadnicę prawej szyby i kupiłem od coupe od anglika. prowadnica ta ma zupełnie inne przełożenie. Prawa szyba śmiga mi jak złoto a lewa niby z tą samą prędkością ale tak słychać jak by silnik ciągnął ostatkiem sił

Nemereth
15-12-09, 03:12
Jest jeszcze taka opcja, że to tylko się dzieje w bardziej chłodne i wilgotne dni. Tak to jest w Hondach z moich wiadomości. latem zapewne nie będziesz miał problemu :)

kuba_guzik110
15-12-09, 04:56
ja mam identycznie, smarowalem juz wszystkim czy sie da i poprawa jest na 2 tygodnie, najlepiej wymienic prowadnice i po bólu

stypek23
03-02-10, 20:42
Podepne sie tutaj. Moje szyby też mozolnie sie podnoszą jak również nie do końca sie domykają(szparka około 1-2mm). Miał ktos taki problem? W weekend rozbiore dzrzwi i zobacze co tam sie dzieje. Macie jakies pomysły co do tego nie domkniecia??

risotto1
04-02-10, 21:13
Dokładnie tak samo dzieje się w mojej hani ale tak jak wyżej napisano zdjąłem boczki posmarowałem zębatke przy silniczku i sprayem silikonowym prowadnice w drzwiach pomogło ale co jakiś czas profilaktycznie olewam prowadnice silikonem tobie też radze tak zrobić na pewno pomoże

stypek23
06-02-10, 12:37
Dzieki risotto1 zabieram sie do pracy :)