Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : relingi dachowe do coupe

Bono
02-07-06, 21:11
jak w temacie, czy są dostepne do qpety jakieś relingi dachowe do tych rynienek???czy wogóle da rade takie coś zamontować? chodzi o transport kajaku/ deski serfingowej...

BIEDRON
29-10-06, 18:29
chciałbym odświeżyć temat, potrzebuję relingi do przewiezienia nart

Bono
29-10-06, 20:34
a ja do roweru :) tylko niemoge znaleźć :(

May
02-11-06, 19:12
to samo pytanie ale dotyczace EJ9 z 99 roku, japonczyk 3D. Bo nigdzie nie moge znalesc manuala cyz czego kolwiek jak i czy wogule mozna na dach cos przykrecic :) (paka na snowboard)

p4bi5
03-11-06, 00:23
Witam

Sam zastanawiałem się na zakupem do mojej coupe

http://82.145.131.171/fitguide/pdf/Kit%200109-10.PDF

Tanie nie jest, ale praktyczne, firma tez niezla.

KuBiK
04-11-06, 11:13
nie relingi(relingi sa wzdluz samochodow-glownie auta kombi) tylko belki bazowe.

z coupe 92-95 jest o tyle problem ze wlasciwie wystepuje tylko bagaznik wyzej wspomniany THULE. fakt cena nowego jest mocno zaporowa bo ok 700zł. Łatwiej jest z civiciem 3d 92-95 bo bagazniki zaczynaja sie od 250zł(ale jak to zwykle bywa jest jeden haczyk-mianowicie jak wklejona jest tylna szyba-ja w moim bylym civicu nie moglem zalozyc bagaznika niestety i zalozylem ten THULE). To samo tyczy sie civica po 95 3d -wszystko zalezy od wklejenia tylnej szyby. jesli jest miejsce to od 250 a jak nie to znow przechodzi sie na drogi system THULE.

piotrlaz
03-04-08, 15:35
Odświeżę ten temat, żeby nie zakładać nowego.

Może ktoś się orientuje czy da się założyć relingi do sedana V gen. EG8?

Chodzi o to, że zbliża się sezon rowerowy i trzeba zacząć wozić rowery na dachu. Dwa sezony woziłem na typowym bagażniku z łapami na rowery ale nie jest to zbyt bezpieczne, ciągle mi się wydaje, że rowery spadną, wszystko sie rusza i skrzypi. W ogóle Civic V gen. słabo się nadaje do wożenia rowerów, ale cóż robić?
Poza tym zauważyłem lekkie uszkodzenia lakieru od tych łap.
I tak się zastanawiam co robić? Pierwsze co mi przyszło do głowy to te relingi. Gdyby udało się zamontować na stałe tak jak np. mają Ople Astra, to byłoby pewniejsze. Albo zamontować hak holowniczy i wozić rowery z tyłu.
Co o tym sądzicie? Może ktoś podzieli się swoim doświadczeniem?

michal750
03-04-08, 17:18
Podczepie sie pod temat i zapytam czy ktos widzial hak holowniczy do Coupe 6 gen?

eVok
05-04-08, 00:35
na zamówienie zrobią.prawie każda firma robiąca i sprzedająca haki.tyle że będzie 3x droższy.wiem bo kiedyś chciałem założyć do Daihatsu :/