Zobacz pełną wersję : rwanie na biegu
Mam pytanie do wszystkich uzytkownikow d15z1 lub innych bo to pewnie problem uniwersalny. otoz niedawno kupilem civica i od pewnego czasu niepokoji mnie to ze gdy wcisne pedal gazu do oporu przyspiesza energicznie ale gdy puszcze go szybko zaczyna rwac silnikiem, a wydaje mi sie ze powinien sam stpniowo wytracic predkosc bez zadnego rwania. co moze byc tego przyczyna i czy tak wogle powinno byc??
Witam
Od miesiąca jestem posiadaczem D13B2 z 93 roku. Mam ten sam problem i nie wiem czy to jest prawidłowe czy nie mam jakiegoś defektu.
Piotrek Klag
04-07-06, 10:56
Witam
Od miesiąca jestem posiadaczem D13B2 z 93 roku. Mam ten sam problem i nie wiem czy to jest prawidłowe czy nie mam jakiegoś defektu.
przypadłosć 9/10 kierowców początkujących hondy - te silniki sa wyrywne i jak Ci noga skacze na gazie to Ci auto szarpie - pamietam jak dawno temu stanałem w polu bo myslałem że mi paliwa zabrakło - a to tylko miękkie buty i początek jazdy hanią - gaz sie wciska pewnie żeby noga nie latała - tyle moich rad.
dzieki za odpowiedz, no coz te typy tak maja, ale moim zdaniem powinny miec jakis uklad regulujacy plynnosc podczas zwalniania pedalu gazu, w innych samochodach takiego rwania jeszcze nie widzialem ale to chyba te wysokie obroty wolalem sie zapytac i dowieziec zawczasu
Mam pytanie do wszystkich uzytkownikow d15z1 lub innych bo to pewnie problem uniwersalny. otoz niedawno kupilem civica i od pewnego czasu niepokoji mnie to ze gdy wcisne pedal gazu do oporu przyspiesza energicznie ale gdy puszcze go szybko zaczyna rwac silnikiem, a wydaje mi sie ze powinien sam stpniowo wytracic predkosc bez zadnego rwania. co moze byc tego przyczyna i czy tak wogle powinno byc??
Z ciekawosci - co to znaczy rwać silnikiem bo nie rozumiem, szczerze mówiąc.
pewnie chodziło o to ze szarpie, przerywa, chodzi nierowno......?????
s3kawek chodzilo o to co wyzej. :) nie trzeba chyba duzo kombinowac zeby zajazyc o co chodzilo
s3kawek chodzilo o to co wyzej. :) nie trzeba chyba duzo kombinowac zeby zajazyc o co chodzilo
Nie to zebym sie czepiał, po prostu chciałem sie upewnic.
Piotrek Klag
05-07-06, 12:49
pewnie chodziło o to ze szarpie, przerywa, chodzi nierowno......?????
wrzuc ze 2-jki przy 30-40/h i poruszaj pedałem gazu w dół i w góre - ja im o tym pisałem - jak i np,. na dziurze noga podskoczy i masz takie uczucie jakby paliwo zaczęło brakować.....