Zobacz pełną wersję : Nie domykajace sie drzwi...
A wiec któregoś pięknego dnia wymieniałem sobie seryjne głośniki na coś lepiej brzmiącego...zdemontowałem boczek drzwi w celu założenia dystansu i nowego głośnika wszystko by było w porządku gdyby po zmontowaniu wszystkiego razem wszystko śmigało jak należy ale niestety nie...Głośniki działały, elektryczne szyby i lusterka tez ale niestety coś się zrobiło z zamkiem...Wsiadając do auta muszę kilka razy dobrze walnąć drzwiami bo się nie chcą domknąć, klameczka od środka działa super otwiera drzwi i jest fajnie.Jak chce po prostu zamknąć drzwi od zewnątrz w standardowy sposób czyli delikatnie trzasnąć to drzwi nie chcą współpracować (nie do końca się domykają) czysto teoretycznie mogę zamknąć auto centralnym i nikt nie otworzy auta ale światełko świeci się cała noc, a wiec muszę otworzyć drzwi i trzymając za klamkę trzepnąć nimi i wtedy jest wszystko okey...Ktoś ma jakiś pomysł co się mogło stać z tym zamkiem?Z góry dziękuje za pomoc:)
wojtasCiviC
14-12-09, 03:20
a drzwi odkręcałeś? czy tylko boczki? jeżeli tylko boczki to może nie wszystkie zatrzaski wskoczyły jak należy, albo nowy dystans blokuje, musissz sparwdzić
Tylko boczek był odkręcany ale dzięki za rade jak tylko wstanę to sprawdzę i napiszę czy to było przyczyną ale nie wydaje mi się bo starałem się dokładnie włożyć boczek bo dystans wykluczam on się ładnie schował.
Boczek drzwi docisnąłem i dalej to samo...Co do opadnięcia drzwi to raczej nie wydaje mi się bo nie muszę ich unosić żeby zamknąć.Bardziej mi to wygląda na coś z zamkiem bo one się odbijają...i zamek nie łapie.
Jedyne co zauważyłem po ponownym ściągnięciu boczka drzwi to na cięgle które dochodzi do klamki która jest wewnątrz auta jest mały plastik i u mnie jest on złamany być może przy ściąganiu boczka się ułamał i to może powodować nie domykanie drzwi.