Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : szyberdach w QPE 5 gen - dwa pytania

Piotrek Klag
01-07-06, 23:34
Witam!

Dwa pytanka dotyczące szyberdachu jak w temacie:

1. Miałem troche syfiaste prowadnice szyberdachu wiercx postanowiłęm je wyczyscic - WD40 i troche zabawy i wygladaja ja nowe - zostało tylko je nasmarować bo pewnie czymś były nasmarowane - próbowałem smarem i efekrt marny - może jakis olej czy oliwa - ktos z Was kiedys może smarował i prowadnice i cos poradzii....

2. Ogólnie jak jade troche szybciej i szyberdach jest maskymalnie otwarty (w QPE szyberach otwierany jest na zawnątrz!) - powiedzmy < 90-100 na godzine to szyberach mi troche tłucze i mnie to lekko wkurza - dzisiaj na max otwartym poruszałem go góra dól i czuć delikatny luz - może wiedziecie jak na to zaradzić ?

Dzięki za wszelkie rady :D !!

mighty
01-07-06, 23:39
1. wazelina

rafalb33
02-07-06, 09:47
U mnie tlucze na max otwartym tylko na konkretnych dziurach.Nawet grubo powyzej 120 jak droga prosta to nic nie tlucze.

mighty
02-07-06, 11:47
u mnie w ogole nie tłucze.

Piotrek Klag
02-07-06, 12:14
U mnie tlucze na max otwartym tylko na konkretnych dziurach.Nawet grubo powyzej 120 jak droga prosta to nic nie tlucze.
chyba kurde racje - u mnie tłucze chyba na dziurach ale sprawdze jeszcze dzisiaj...

tak czy siak jak złapałem fgo w rece to lekki luz czułem....

p.s. co do smarowania to to co było wczesniej wygladało mi raczej na olej jakis a nie na wazelinę - wazelina jest jak smar - robią sie grudki itd - chyba olej byłby lepszy...

rooty
02-07-06, 12:23
Polecam smar grafitowy! Dobrze sie trzyma i pieknie sie wsmarowuje we wszystkie zakamarki nie tworzac zadnych grudek :)

mighty
02-07-06, 12:29
ja smaruje wazeliną i klopotów nie mam :)