Zobacz pełną wersję : Czujnik zapiętych pasów
Mam pytanko...widziałem że ktoś znalazł u siebie w tunelu środkowym kostki do takiego gadżetu...moje pytanie jest takie...jeżeli załątwię uchwyty pasów z tymi czujnikami, podłączę to wszystko pdo zegary i dorobię kontrolkę ewentualnie będe miał zegary z Nią to:
- kontrolka będzie się palić cały czas dopóki kierowca i pasażer nie zapną pasów?
- jeżeli bym jechał sam to muszę zapinać pas pasażera żeby kontrolka zgasła czy coś?
- czy są jakieś czujniki czy coś...[do pytania wyżej]
Dzięki z góry za wszystkie odpowiedzi...
w hondzie czujnik pasów obejmuje tylko fotel kierowcy. Można dać do fotela pasażera tensometr + czujnik, ale to już jest trochę kombinacji
W 6 genach cos takiego bylo?
Nie wiem..ja widziałem to w 5 genie...
ppm702 jakbym chciał coś w tym kierunku grzebać posiadasz może jakiś schemat do tych kombinacji albo jakieś info co i jak?
nie mam schematu, musiałbym CI narysować znając logike sygnałów jakie dostaniesz z czujników
Aha ok...W takim razie temat do zamknięcia...w razie czego będę się kontaktował na PW :) Pozdrawiam...
z tego co pamietam fotele od preludy 4gen maja czujniki? jesli tak to zalatwil bym sobie cos takiego do siebie :) wiec musze nad tym pomyslec
z tego co pamietam fotele od preludy 4gen maja czujniki? jesli tak to zalatwil bym sobie cos takiego do siebie :) wiec musze nad tym pomyslec
No czujniki mają (ale tylko fotel kierowcy, z reguły są w wersji JDM czyli nasz pasażer ma czujnik), ale nie wiem czy da się same czujniki przełożyć do Civicowych zapinek. Na pewno różnią się klamry od pasów w Prelude więc musiałbyś też kupić pasy jakbyś chciał dać zapinki od Prelude.
czyli ze co, civic ma inne pasy niz pralka? nie wiem czy tak, ale jakos civicowe pasy pasuja w fotele od pralki - chyba ze nie o oto ci chodzilo, bo juz zmulony jestem dzisiaj...:confused:
czyli ze co, civic ma inne pasy niz pralka? nie wiem czy tak, ale jakos civicowe pasy pasuja w fotele od pralki - chyba ze nie o oto ci chodzilo, bo juz zmulony jestem dzisiaj...:confused:
A no fakt, patrzyłem tylko z wyglądu, po przymierzeniu pasują.
Ale ciągle pozostaje kwestia dołożenia czujnika w zapince u kierowcy bo normalnie jest tylko u naszego pasażera. Ja mam w sumie 3 komplety pasów z Prelude z tym dwa pasażerów z lewej z czujnikami i jeden kierowcy z prawej bez czujnika. Będę to przerabiał, żeby czujniki były w obu. Można też prościej bez rozbierania dać odwrotnie klamre pasażera do kierowcy ale wtedy nie będzie się składała z fotelem.
Poza tym w Prelude te czujniki dodatkowo powodują poluźnienie pasów ale ten mechanizm jest w samych pasach - dlatego kłade całe z Prelude.