PDA

Zobacz pełną wersję : wysokie obroty faluja b18c4 !!! PILNE !!!

karwal128
10-12-09, 17:28
Wracam po trasie 140km/h ok. 5 tys obrotów i zaczynają mi falować dziwnie obroty tak +/- 200 od 5 tys. Zwolniłem do 4 tys, bo chciałem dojechać do domu, po 10 minutach przesunęły się falujące obroty na 4 tys. Raz mocniej spadły obroty i lekko szarpło ale takto jechał płynnie. Gdy jechałem i przyspieszałem do 3 tys obrotow wszystko bylo w porządku. Mam jutro rano długą trasę, czy nie rozwali mi się nic i przejadę z 400km? Co to moze byc za problem? Jadę o 5 rano więc mechanik i samodiagnostyka odpada. Dodam że tankowałem paliwo na shlelu(nie znany mi wcześniej), czy może mieć to wpływ? Dodam że na 100% zalałem 95 a nie ON:D
Check engein się nie pali.

szastal
10-12-09, 17:59
Taa, jedno z pytań do "forumowej wróżki" która dokładnie zna stan twojego silnika, wie kiedy zmieniałeś świece, wie jaki masz stan oleju, jak wygląda filtr powietrza i wiele wiele innych rzeczy o których nawet nie przyszło ci do głowy by o nich czytać. A swoją drogą przyczyn może być dużo, zarówno poważnych jak i błahych jak np brudny filtr powietrza.

skolopendra
10-12-09, 18:00
Dodam że tankowałem paliwo na shlelu(nie znany mi wcześniej), czy może mieć to wpływ?

jak była woda ,to może ,wlej denaturatu :) i sprawdź czy pomoże,a jak nie to zapłon

karwal128
10-12-09, 23:54
Słaba jakość paliwa. Problem się rozwiązał po zatankowaniu na innej stacji. Dzięki koledzy

szastal
11-12-09, 20:08
Ale swoją drogą trochę się dziwie jeśli chodzi o shella, napisz lepiej dokładnie gdzie dokładnie jest ta stacja niech inni ją omijają. Ja np i kilku moich znajomych tankujemy tylko na shell`u i tylko vpowera , autko bardzo dobrze się sprawuje, a do tego po przejściu na vpowera zauważalne jest zmniejszone spalanie o około 0,5 na 100.

karwal128
14-12-09, 18:44
stacja od siedlec z 15-20km w stronę warszawy