Zobacz pełną wersję : coś "wyje". Dolot?
witam. dzisiaj wziąłem sie za czyszczenie krokowego z racji spadających obrotów, po jego wyczyszczeniu oczywiscie reset kompa i uczenie. zapaliłem silnik i do moich uszu dociera jakieś "wycie" z okolic dolotu powietrza, filtra? sam nie wiem nie znam sie i nagrałem filmik (http://w349.wrzuta.pl/film/6roDEu6XPVH/cos_wyje) na którym widać a raczej słychać wszystko. Bardzo prosze znawców o pomoc co to moze być, czy mam sie martwić?:confused:
skolopendra
08-12-09, 17:44
czy mam sie martwić?
jeśli obroty są ok ,to nie :)
no właśnie obroty;/ z tymi obrotami tez mam problem nawet po wyczyszczeniu krokowego wahają sie w granicach 700-500, ale wątpię zeby to wycie maiło jakiś związek z tymi spadającymi obrotami.
skolopendra
08-12-09, 17:53
700-500
wyreguluj śrubką na przepustnicy
"wycie"
powodów do zmartwień nie widzę ;)
ok za regulację obrotów sie jeszcze wezme jak znajde na forum jak sie to robi;p a wracając do "wycia" to co moze być tego przyczyną ew. jak to naprawić, bo jest to jednak uporczywe;/ dosyć głośno wyje nawet z daleka słychać, a jednak chciał bym słyszeć tylko piekny dźwięk silniczka bez żadnych zakłóceń:D
skolopendra
08-12-09, 18:01
wgląda to na szum z rezonatora :)
wgląda to na szum z rezonatora :)
heh niewiele mi to mówi, jestem zielony w tych sprawach, ale w kazdym razie uspokoiłeś mnie, dzięki bardzo. pozdrawiam :)
skolopendra
08-12-09, 18:11
wszystko gra :) jak masz tam zwykły filtr z bawełny to zmień na wkładkę ,będzie lepiej pod każdym względem
jesli chodzi o filtr to mam taki (http://img109.imageshack.us/img109/3455/filtrpowietrza.jpg) to znaczy to jest poprzedni filtr ale nowy jest taki sam tyle ze różowy:D
ja mam podobny dzwięk z tych okolic.. ale jest on dużo cichszy... jak jade samochodem lub stoje obok to tego nie słychac... dopiero jak otworze maske i sie porządnie wsłucham w okolice dolotu powietrza..
pozdro!