Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jaki zawias???

kosiniak
28-06-06, 13:53
kto cos zaproponuje?? jakies ceny itd??? cena max 4000 choc nie ukrywam ze wole wydac mniej, poprposze o jakies ceny itd. no i oczywiscie jak ktos ma gdzies jakies rabarty to slucham
Tomson zaproponowal mi cene 3100 za Koni a E-X-C 3000, Bilsteina nie moge nigdzie dorwac bo nikt nie ma zestawu, jedynie komplet amorow b6 w cenie 1400pln lub b4 za 800 <szok>
oraz D2 Racing za ok 3800 ??
Dodam ze ma byc kupiony w PL bo potzrebna faktura!!
a co byscie powiedzieli na zestaw amory bilstein b6+coilovers???

LIO
28-06-06, 14:36
ziom B6 maja tą samą dlugosc co seria, tyle ze sa twardsze, wiec osraj to
albo B6, albo w zerkopolu chyba przerabiaja B6 na krótsze.
A co nie ma B8 u nich w ofercie ?
sam potrzebuje B8 na przód

kosiniak
28-06-06, 14:56
A co nie ma B8 u nich w ofercie ?
no wlasnie nie :/

A co powiecie o tym??? Może faktycznie lepiej sciagnac cos z USA
Skunk 600$
http://img505.imageshack.us/img505/4543/skunk20cu.jpg
Tein 700$
http://img505.imageshack.us/img505/7793/teinbasic5zw.jpg
mowie od razu ze nie znam angielksiego ani tez nie znam sie na zawieszeniach, co byscie doradzili w tej kwestii??

!markos
28-06-06, 20:16
syncro ma skunka i podobniez gwinty od regulacji od razu sie zapiekly (tak przynajmniej mowil miniac)

po bilsteina z zasady tutaj i nigdzie indziej: http://mts24sklep.pl/
zerkopol tylko po regulacje, bo kupowanie u nich bilsteina to morderstwo

szumis20
03-07-06, 23:58
Ja mam od niedawna Supersporta za 2200zł w Polsce kupiony!!! jestem bardzo zadowolony!!

kosiniak
04-07-06, 00:08
Ja mam od niedawna Supersporta za 2200zł w Polsce kupiony!!! jestem bardzo zadowolony!!
wiecej szczegolow??? twardo, miekko??

Rikoo
04-07-06, 09:18
tu maja do V gen ale moze maja tez do VI 8)

:arrow: KLIK KLIK (http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=113498306)

kosiniak
04-07-06, 09:38
widzialem to dizobu ale sie wlasnie zastanawiam bo byly juz rozne tematy na temat supersposta ale tak naprawde nic konkretnego w nich nie ma, i teraz czy warto to kupic??

Rikoo
04-07-06, 09:49
Jak nie bedziesz krolikiem doswiadczalnym to nigdy sie nie dowiemy :lol:

kosiniak
04-07-06, 09:53
Jak nie bedziesz krolikiem doswiadczalnym to nigdy sie nie dowiemy
znowu kfa, wiesz ile ja jzu przez to stracilem pieniedzy :P

Rikoo
04-07-06, 09:54
Jak nie bedziesz krolikiem doswiadczalnym to nigdy sie nie dowiemy
znowu kfa, wiesz ile ja jzu przez to stracilem pieniedzy :P

kasa to nie wszstko ziom a ty lubisz byc krolikiem :mrgreen: i co zle na tym wychodzisz :P

!markos
04-07-06, 10:35
znowu kfa, wiesz ile ja jzu przez to stracilem pieniedzywystarczy kupowac tylko to, co dobre.. supersport raczej dobry nie jest.. w ogole ciezko w tym wypadku mowic o markowym produkcie.. rozporki supersporta lubia np nie pasowac tam, gdzie pasowac powinny :lol:

kosiniak
04-07-06, 16:14
wystarczy kupowac tylko to, co dobre.. supersport raczej dobry nie jest.. w ogole ciezko w tym wypadku mowic o markowym produkcie..
to czemu zamowiles d2 racing???

szumis20
04-07-06, 20:55
po co mam sie rozpisywac jak kazdy kto nie ma i niemiał supersporta twierdzi ze jest do dupy!!! jesli chodzi o gwint to jest twardszy od zwykłego zawieszenia supersporta!! jesli chodzi o prowadzenie to bardzo dobrze sie trzyma drogi a zwłaszcza na nierównościach!!! auto sie nie odbija!! dodam ze Septic ma zwyklego supersporta i po przetestowaniu mojego gwintu stwierdził ze musi go miec!! cena jest dobra, jedyna wada to brak regulacji tłumienia! tez mówiłem ze dolina ale kiedy założyłem caly zestaw to zmieniłem zdanie!! Prosze tych którzy nie maja takiego zawieszenie niech sie nie wypowiadaja ze podobno..... jezeli kogos stac to nie kupi sobie zawias za ponad 4000 i bedzie pasowac bo dla mnie 2000 w ta czy tą to duża różnica!!! pozdrawiam szumis20 jezeli macie jakies pytania to na pw lub gg.

!markos
04-07-06, 22:09
to czemu zamowiles d2 racing???bo zanim wypuszczono go dla plebsu byl testowany na torze. troche jak integra.. kojarzysz? takie fajne auto, ktore *****iscie sie prowadzi..
poza tym ztcw jezdzi na tym polody, a ten pan chyba nie moze pozwolic sobie na szit tylko dlatego, ze ktos mu go wcisnal, don't u think?
i na koniec - uwielbiam drogie wynalazki, bo jeszcze na zadnym sie nie przejechalem :wink:

i blagam.. nie stawiaj d2racing obok supersporta :lol:

Prosze tych którzy nie maja takiego zawieszenie niech sie nie wypowiadajajezdzilem na supersporcie, co prawda nie swoim samochodem i nie na gwincie, a na kicie, ale jezdzilem. fakt, ze dzialalo nienajgorzej jak na ta cene, pytanie tylko jak dlugo i dlaczego rozporki nie chca pasowac :roll: poza tym... nie ma dobrze i tanio, zdazylem sie juz tego nauczyc..

szumis20
04-07-06, 22:19
markos nie porównuj kitu do gwintu!!!!!!!!! a jeżeli nie jeździłes to sie niewypowiadaj na temat gwintu pozdro. szumis20

!markos
04-07-06, 23:00
dla mnie supersport to supersport niezaleznie od tego czy to kit czy gwint. co kto lubi.

kosiniak
05-07-06, 01:23
i na koniec - uwielbiam drogie wynalazki, bo jeszcze na zadnym sie nie przejechalem
to tzreba bylo nie kupowac d2r bo jest w Polsce sporo tanszy niz Koni, a Koni to chyba tez nie jest super coś?? Trzeba bylo kupic Teina za 5kpln :)

poza tym ztcw jezdzi na tym polody, a ten pan chyba nie moze pozwolic sobie na szit tylko dlatego, ze ktos mu go wcisnal, don't u think?
a tez nie wydaje mi sie, uwazasz ze kierowcy jezdzacy Subaru jezdza nim dlatego ze jest to super auto?? nie, dlatego ze maja za to kase!!!i jak by dostali lepsza od np. Fiata to jezdzili by fiatem!!

bo zanim wypuszczono go dla plebsu byl testowany na torze. troche jak integra.. kojarzysz?
zanim ogarnoles swoja Corse ja jaralem sie ITR!! zreszta co ty wiesz o zabijaniu???

dla mnie supersport to supersport niezaleznie od tego czy to kit czy gwint. co kto lubi.
bez przesady, buahahah :) skad mozesz widziec ze lubisz B18 jak tym nigdy nie jezdziles!! Kolega lata na SS i jest mega Happy, a jakie ty masz porownanie?? on nie chwali kitu bo mowi ze to pomylka, gwint zas to niebo a ziemia choc firma ta sama :) i jezdzil i na tym i na tym, a ty???

!markos
05-07-06, 13:36
o czym my w ogole rozmwiamy? niech kolega jezdzi sobie zadowolony na supersporcie, ty kup sobie gwint za 600$, czy jaki tam chcesz, ja kupie sobie d2 za 950$ i wszyscy najprawdopodobniej bedziemy zdowoleni. moje wymagania w stosunku do zawieszen sa wysokie, bo jezdzilem juz na czyms bardzo dobrym, a chce miec jeszcze lepsze. cos tu jest nie tak? zle, ze buduje wypas? :wink:

ps.1
jakbym mial ~5kpln na zawias to nigdy nie zainteresowalbym sie teinem, a raczej bilsteinem...

ps.2
kierowcy subaru kochaja te auta czy ci sie podoba czy nie :lol: a.. no i oczywiscie, zeby je kupic, niewatpliwie potrzebne sa pieniadze :lol: porownania z fiatem kompletnie nie zakumalem :lol:

ps.3
moje zdanie o supersporcie przedstawilem juz wyzej. wynika to z uwielbienia wynalazkow i pewnego doswiadczenia z rzeczami wzglednie tanimi. nic ponadto, mozesz zluzowac warkocze :P

kosiniak
05-07-06, 14:13
ps.2
kierowcy subaru kochaja te auta czy ci sie podoba czy nie a.. no i oczywiscie, zeby je kupic, niewatpliwie potrzebne sa pieniadze porownania z fiatem kompletnie nie zakumalem
bo za malo czytasz chlopak

niech kolega jezdzi sobie zadowolony na supersporcie, ty kup sobie gwint za 600$, czy jaki tam chcesz, ja kupie sobie d2 za 950$
to ci powiem ze w PL mozna to kupic za 2800 tego d2R

moje zdanie o supersporcie przedstawilem juz wyzej. wynika to z uwielbienia wynalazkow i pewnego doswiadczenia z rzeczami wzglednie tanimi. nic ponadto
wiec 500 pln roznicy nie uwazam za przepasc, poprostu bedziesz mial rzecz wzglednie tania

jakbym mial ~5kpln na zawias to nigdy nie zainteresowalbym sie teinem, a raczej bilsteinem...
1000pln mniej to chyba spora roznica, bo jak pisalem miedzy tym d2r a ss jest tylko 500 :/

!markos
05-07-06, 14:36
bo za malo czytasz chlopakpewnie tak. moj stary ma 3 subaru. jedno ma big brake kit stoptech. on akurat niewatpliwie kupil je, bo mial pieniadze i lubi marke, ktorej pozostaje wierny juz 7 lat i ja nie widze w tym nic nie na miejscu. znam jednak wielu, ktorzy ciulaja jak sie da po to wlasnie, zeby sobie subaru kupic. porownania z fiatem nadal nie rozumiem - moze bedziesz tak mily i mi wyjasnisz?

to ci powiem ze w PL mozna to kupic za 2800 tego d2Rnie zauwazylem, zebys mial cos do powiedzenia w grupowych zakupach. wyraznie pytalem, czy nie znalazlaby sie inna - lepsza oferta. szkoda, ze dopiero teraz sobie przypomniales :lol: 2 inne oferty, ktore dostalem takze mialem za 950$, zdecydowalem wiec, ze tyle wlasnie przeznacze na zawias.

niech ci bedzie, ze bede mial wzglednie tani, ale jednak w pelni regulowany zawias z msrp na poziomie 1040$ :lol: pokaz mi inny o tych samych mozliwosciach za ta kase, a postaram sie zrezygnowac z d2 na rzecz twojej propozycji i bedzie git.

kosiniak
05-07-06, 16:32
nie zauwazylem, zebys mial cos do powiedzenia w grupowych zakupach. wyraznie pytalem, czy nie znalazlaby sie inna - lepsza oferta
tak bardzo ci przeszkadzalo ze skorzystalem z twojego tematu by zapytac o zawias ze stwierdzilem ze jednak chyab jetses samo wystarczalny i nie potzrebujesz rad innych :)

porownania z fiatem nadal nie rozumiem - moze bedziesz tak mily i mi wyjasnisz?
czytanie ze zrozumieniem sie klania!! ja ie jetsem od uczenia, nie bede nadrabial twoich zaleglosci

pokaz mi inny o tych samych mozliwosciach za ta kase
czy nie nasuwa ci sie na mysl jedno ze skoro SS jak na swoje mozliwosci jest tani(twoim zdnaiem ******y) a w tej cenie w ktorej kupujesz d2 tez nie ma innego zawiasu z takimi mozliwosciami, czy to ci nic nie mowi?? czy to nie znaczy ze jest to kolejny, tani shit???

Ja osobiscie nie wypowiadam sie an temat rzeczy z ktorymi nie mailem doczynienia, i nie wiem jaki jest d2 ani jaki jest SS, opinie na temat gwintu SS slyszalem juz od 2 osob uzytkujacych, opini na temat d2 nie slyszalem jeszcze od zadnego uzytkownika, wiec nie mam o nim swego zdania, w przeciwienstwie do ciebie nie chwale ale mysle ze to cos na poziomie SS bo ceny sa proporconalne, w porownaniu do konkurencji barzdo niskie
Z moejej strony koniec tematu, co bym pisal do ciebie i tak nie dociera, wiac na ch.. ja mam sie meczyc??koniec!!!!

!markos
05-07-06, 17:03
kolejny, tani shit
ceny [...] w porownaniu do konkurencji barzdo niskieze strony d2racing:
http://img154.imageshack.us/img154/6532/taniszit4bx.gif
odpowiedz sobie sam co wlasnie napisales i czy aby na pewno to wlasnie chciales napisac
na moje oko ceny sa porownywalne, ale raczej na pewno nie bardzo niskie...

doczepianie sie z pytaniem o zawias nie jest rownoznaczne z propozycja lepszej ceny (o ktore z reszta prosilem).

LIO
05-07-06, 21:06
konczcie dziewczyny dyskusje

kosiniak
05-07-06, 21:22
ja prosze pani juz napisalem ze sie nie wypowiadam wiecej w tym temacie :)

!markos
05-07-06, 22:30
ja rowniez

ARTX
06-07-06, 00:24
to zamykamy? :P

kosiniak
06-07-06, 00:29
niee, nie rozmawiamy o d2r chyba ze ktos mial lub ma, o ss wiem wsio :)

!markos
06-07-06, 01:10
to moze porozmawiajmy teraz o cenach co i za ile mozna kupic, bo kosi ma najtaniej, ale nie lubi za duzo o tym mowic

Lord_ZED
06-07-06, 01:52
To jest najgłupsza kłutnia jaka słyszałem na forum ostatnio
kosiniak Niemiał ani tego ani tamtego.
!markos, też nie jeździł na d2 ani na gwincie SS.
A największą prawdą w tym wszystkim jest to że dostajesz to za co zapłaciłeś. Osobiście lubie koni. Ale do mojej wpakuje AGX.

!markos
06-07-06, 01:59
do mojej wpakuje AGXtez nie mialem, ale *****isty wybor :D

Lord_ZED
06-07-06, 02:09
Kukiego Frog type R jeździ na tym. Seryjne springi + AGX ustawione na 2. Mi sie bardzo podobało zachowanie auta z takim zawiasem. Pozatym przy kolektorze 4-1 sadzanie auta to troche strach na polskich drogach. On juz pare razy przytarł a ma seryjn springi.
AGX w uk tani w miare i łatwo dostępny :D

kosiniak
06-07-06, 09:40
AGX w uk tani w miare i łatwo dostępny
ceny???

ARTX
06-07-06, 10:46
Ja moge załatwic za ok 1600zł ale podobno da sie taniej :)

swoja droga Bilstein nie jest czasem wytrzymalszy od AGX :?:

przemir
06-07-06, 11:18
swoja droga Bilstein nie jest czasem wytrzymalszy od AGX :?:

ktory? precyzujny prosze wypowiedzi /dla takich zwyklych czytaczy jak ja/

AGX lepsiejszy od B4 od B6 nie wiem od B8 uwazam ze nei - chlopskie rozumowanie - prawidlowe czy nie??
ja mysle o amorkach do obnizenia a nie o calych kitach :( ale czytam z uwaga wiec im wiecej wypowiedzi i opinii tym topik cenniejszy wiec piszta :D

ARTX
06-07-06, 11:45
chodzi mi o B6/B8, pytam czy bedzie wytrzymalszy... musze teraz miec drugie zawieszenie na szutry i wydaje mi sie, ze Bilstein wytrzyma wiecej niz AGX :roll:

Pati
06-07-06, 12:17
jak na szuter to nie b8, bo jest do krotkiej sprezyny. a chyba nie chcesz na szuter obnizac? ;)

ARTX
06-07-06, 13:41
jesli szuter only B6 :)
B6 i B8 są jednakowo wytrzymałe tylko B8 jest własnie do krotkiej sprezyny

mi głownie chodzi czy napewno Bilstein B6/B8 jest duzo wytrzymalszy od AGX :roll:

Lord_ZED
06-07-06, 13:49
http://www.buypartsby.co.uk/kyb_agx_display.php?txtmodel=Civic&Submit=Next&txtmake=Honda
tu masz czeny AGX w uk. 227.74 (czyli koło 1400 zł ) komplet z wysyłką do mnie do domu.
Blisteny z tego co wiem da sie łatwo regenerować i to jest ich duży plus.
Ps. tobie kosi same amory nie wystarczą. Bo przód masakrycznie ci siedzi przydałby sie rwardszy :).

Rikoo
06-07-06, 13:51
to ja bym wolal dolozyc do kitu koni 8) ale tu mowimy o gwintach

Pati
06-07-06, 14:10
ARTX - wez B6 - da sie regenerowac, a poza tym ma chyba grubą lagę i bedzie wytrzymaszy mechanicznie.

Vesemir
25-06-08, 18:18
Co lepiej wybrać? Tein super Street czy Skunk2 PRO-C?. Cena podobna więc się nie mogę zdecydować. Będę tym jeździł tylko po ulicach czasem może zdarzyć się jakiś wypad poza miasto.