Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Polerowanie maszyna

mizer
07-12-09, 00:36
Witam,
Jako ze jestem stary i leniwy i podkur... mnie czasem polerowanie mleczka z karoserii czy ciezkiego wosku raz na jakis czas to mam pytanie - czy ktora z tych maszyn wyreczy mnie na plaskich wiekszych powierzchniach zeby mi pozniej lapy nie odpadaly:
http://allegro.pl/listing/search.php?category=18554&from_showcat=1&order=p&string=polerka
Zaznaczam ze chodzi mi tylko o zwykle polerowanie kosmetyczne po polozeniu jakiegos mleczka czy wosku - NIE CHODZI O POLEROWANIE SCIERNE - czy poelrki elektryczne tylko i wylacznie nadaja sie do polerki sciernej czy do zwyklej kosmetycznej raz na 2 tygodnie tez ?
Uzywa ktos takie cos do kosmetyki ?

kedzior.kedzior
08-12-09, 16:26
ja uzywam podobnej do takiej http://allegro.pl/item834284370_to_ta_polerka_samochodowa_gwarancja_ fak_vat.html
i jestem zadowolony

czy polerki elektryczne tylko i wyłącznie nadają się do polerki ściernej czy do zwykłej kosmetycznej raz na 2 tygodnie tez ?

w zależności jaka nakładkę założymy no i z jaka siła dociskamy polerke no i oczywiście jaka pastę używamy

ja polecam efekt jest ok wszystkie zarysowania po myjni po jednym polerowaniu znikają, a wosk tez można elegancko rozprowadzić
polecam tym bardziej ze łapy tak nie bolą i nie sa do ziemi powyciągane no i na czasie można zaoszczędzić

Sebulerbin
08-12-09, 16:30
A jak sprawa ma się z kupnem tych nakładek? Nie ma problemu z dostaniem w sklepach z kosmetykami do samochodów?

BoBy
08-12-09, 21:37
Dostaniesz to w każdym sklepie z lakierami samochodowymi
tylko podczas pracy uważaj na kanty bo można przetrzeć lakier :)

kedzior.kedzior
08-12-09, 21:37
praktiker, real, norauto ceny w granicach 10-25 zl za dwie nakładki szorstka i końcowa polerka w komplecie

Sebulerbin
08-12-09, 22:10
Aha, a na długo takie nakłądki wystarczają? Wiem ze to względne pojęcie, ale tak zastanawiam się co ile polerek trzeba wymienić nakładki?

kedzior.kedzior
09-12-09, 12:00
no mozesz zawsze spróbować wyprac .. ja nie probowałem
jak tylko do wosku zamierzasz uzywac no to wyprac mozna ale z pastą polerska to juz chyba wypranie nic nie da

Sebulerbin
09-12-09, 12:10
No spoko dzięki chłopaki za odpowiedzi:)

misiek707
14-12-09, 00:42
Czy ta maszynka nie robi takich okrągłych "halunów" po polerowaniu czy woskowaniu???

mizer
14-12-09, 14:04
Z tego co kolegapisal wyzej wynika ze nie, wszystko zalezy od tego jak mocno dociskasz i jakiej nasadki uzywasz, ja osobiscie juz kupilem ( p.s. - dzieki za rady! ) ale uzywam tylko na duzych gladkich powierzchniach ( maska, drzi, dach ) reszte zawijasow dojezdzam z lapy, o wiele lepsze smaopoczucie po woskowaniu niz jakby jechal wszystko łapą :D