PDA

Zobacz pełną wersję : Sprężyny obniżające

radzio1704
06-12-09, 20:56
Witam,:)
chciałbym obniżyć moja Hanie i znalazłem na allegro taki zestaw:

http://moto.allegro.pl/item843005323_sprezyny_regulowane_nowe_honda_civic .html

Co myślicie o takim czymś??? Dałoby rade bezpiecznie na tym jeździć? Czy lepiej dać sobie z tym zestawem spokój? Doradźcie coś...
Pozdro

Piast87
06-12-09, 21:35
zdziwię się jak ktoś tu napisze, że to się do czegoś nadaje :P

spychu
06-12-09, 22:09
Kup normalny dedykowany zestaw sprężyn progresywnych.

Frydzio
06-12-09, 23:22
fakt, ale akurat ta firma generalnie istnieje co jest chyba pewnym zaskoczeniem http://bomzracing.com/bomzracinghondacivic1988-2000allmodelscoiloverkit.aspx

:D

nie mowie o jakosci zeby zaraz sie gromy nie posypaly :)

radzio1704
07-12-09, 10:40
Tak myslalem ze to jakis amerykanski shit ale chcialem sie upewnic:)
koles od dluzszego czasu próbuje sprzedac ten jeden zestaw i jakos nikt sie nie chce skusic...
Przeczytalem juz sporo postow na temat sprezyn obnizajacych i juz mam metlik w glowie...:confused:
A co myslicie na temat tych zastawow na allegro po 300zł za komplet np:

http://moto.allegro.pl/item829260779_honda_civic_91_01_sprezyny_40_35mm_m ts.html

Tanim kosztem mozna obnizyc ale ciekawe jak z komfortem i bezpieczenstwem...?

spychu
07-12-09, 11:01
Spokojnie mozesz brac te MTSy. Sa jak najbardziej ok i nie musisz sie obawiac o bezpieczenstwo na nich.

Ale z drugiej strony jesli mowisz o komforcie podczas obnizania auta to smiem twierdzic, ze zadne sprezyny nie sa dla Ciebie.

Chcesz nisko i miekko / komfortowo ?

radzio1704
07-12-09, 14:34
Zle mnie zrozumiales:) chce miec nisko a komfortu to wiadomo ze nie bede mial tak jak na seryjnych sprezynach...
wiesz ja dopiero zaczynam przygode z Honda:) czyli jesli ja obnize o te -35 do -40mm to bardziej beda odczuwalne wszystkie nierownosci tak?
a co z seryjnymi amorami? Pewnie szybciej sie zuzyja?
Na poczatek same sprezyny a pozniej sie pomysli o jakims konkretnym zestawie...

kubaS
07-12-09, 15:32
mam te MTSy na seryjnym amorku i jestem zadowolony jak za te pieniążki.. Wyczytałem ze jeżeli obniżasz o -35,-40 to nie jest tragedia i pośmigasz bezpiecznie... autko odczuje delikatna glebę a Ty dziury w naszej kochanej PL ;)
Ja osobiście czekam na przypływ gotówki i chce kupić sprężyny eibach pro kit i jakieś sportowe amorki krótkie myślę ze to jest najrozsądniejsze rozwiązanie bez dużego wkładu $. Wiadomo ze każdy by chciał kupić komplet Teina czy Koni 1310 ale nie wszystkich stać ;p

dzajant
07-12-09, 15:35
to lepiej tak nie mysl, bo np ja tak pomyslalem i kupilem same sprezyny obnizajace do seryjnych amorow; chcialem nizej - mam nizej, chcialem twardo - mam twardo, ale amortyzatory zesraly sie w mgnieniu oka, wiec radze ci dozbierac kase i kupic jakis komplet a nie same sprezyny, ja to wywalam na wiosne i kupuje gwint od mts i tobie tez radze sie nad tym zastanowic

Ale z drugiej strony jesli mowisz o komforcie podczas obnizania auta to smiem twierdzic, ze zadne sprezyny nie sa dla Ciebie.

Chcesz nisko i miekko / komfortowo ?

i nad tym tez sie zastanow :)