Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : zapalajaca sie kontrolka SRS

grabber
27-06-06, 03:44
ostatnio mam preblem z zapalajaca sie kontrolka SRS. Zauważyłem ze przy zapalaniu zachowuje sie prawidlowo, czyli zapali sie klilka razy i gasnie. Natomiast zapala sie na chwile podczas krecenia kierownica czasem krotko a czasem chwile dluzej to zalezy jak krece kier.
Pojawilo sie to bez zadnej chyba przyczyny bo nie odłaczałem aku. i nie zdejmowałem kier.Ktoś zna ten przypadek?

boomer
27-06-06, 13:04
1. Sprawdz kostki i kabelki - moze gdzies przerywac
2. W ostatecznosci moze to byc do wymiany tasma SRS - pierscien z owinieta tasma ktora przekazuje sygnal. Rowne 4,5 obrotu o ile dobrze pamietam w kazda strone. Jezeli byl bity, jezeli ktos nie mial pojecia i sciagal kiere, jezeli zuzyte byly plastikowe bolce trzymajace pierscien i pekly, to mogla sie uszkodzic i gdzies zaczyna przerywac. Choc predzej calkowicie by pekla no i klakson by ci nie dzialal, albo przerywal. Jezeli przerywa tez ci klakson przy kreceniu kiera to moze to byc tasma. Cena nowej w ASO - od 700 do 900zl, cena uzywki stan bdb - 100-150zl max. Zerknij najpierw na kable, kostki, stan tego wszystkiego. Ewidentnie gdzies cos nie styka

grabber
27-06-06, 23:15
ok klaksonu jeszcze nie sprawdzałem ale dzisiaj zauwazyłem ze kontrolka juz sie nie zapala hmmm samo sie naprawilo

pizmak
22-06-10, 14:17
witam odgrzeje troszke kotleta
tez mam problem z SRS z tym ze ja kiedys wyciągnąłem bezpieczik od poduszek i gdy włożyłem go spowrotem swieci mi sie SRS cały czas i do tego klakson wogóle nie działa. Po wziasnieciu klaksonu słychac stykanie w bezpieczniku i tyle. Co zrobic z tym fantem?

Skoti
22-06-10, 15:17
poszukaj na forum jak zresetować kody błedów srs. gdzieś jest to łądnie opisane