Zobacz pełną wersję : zapalajaca sie kontrolka SRS
ostatnio mam preblem z zapalajaca sie kontrolka SRS. Zauważyłem ze przy zapalaniu zachowuje sie prawidlowo, czyli zapali sie klilka razy i gasnie. Natomiast zapala sie na chwile podczas krecenia kierownica czasem krotko a czasem chwile dluzej to zalezy jak krece kier.
Pojawilo sie to bez zadnej chyba przyczyny bo nie odłaczałem aku. i nie zdejmowałem kier.Ktoś zna ten przypadek?
1. Sprawdz kostki i kabelki - moze gdzies przerywac
2. W ostatecznosci moze to byc do wymiany tasma SRS - pierscien z owinieta tasma ktora przekazuje sygnal. Rowne 4,5 obrotu o ile dobrze pamietam w kazda strone. Jezeli byl bity, jezeli ktos nie mial pojecia i sciagal kiere, jezeli zuzyte byly plastikowe bolce trzymajace pierscien i pekly, to mogla sie uszkodzic i gdzies zaczyna przerywac. Choc predzej calkowicie by pekla no i klakson by ci nie dzialal, albo przerywal. Jezeli przerywa tez ci klakson przy kreceniu kiera to moze to byc tasma. Cena nowej w ASO - od 700 do 900zl, cena uzywki stan bdb - 100-150zl max. Zerknij najpierw na kable, kostki, stan tego wszystkiego. Ewidentnie gdzies cos nie styka
ok klaksonu jeszcze nie sprawdzałem ale dzisiaj zauwazyłem ze kontrolka juz sie nie zapala hmmm samo sie naprawilo
witam odgrzeje troszke kotleta
tez mam problem z SRS z tym ze ja kiedys wyciągnąłem bezpieczik od poduszek i gdy włożyłem go spowrotem swieci mi sie SRS cały czas i do tego klakson wogóle nie działa. Po wziasnieciu klaksonu słychac stykanie w bezpieczniku i tyle. Co zrobic z tym fantem?
poszukaj na forum jak zresetować kody błedów srs. gdzieś jest to łądnie opisane