Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Trzeszczenie z tyłu podczas wsiadania??

bastialdo
05-12-09, 18:08
Witam.

Zaóważyłem że podczas wsiadania dodatkowych osób z tyłu coś trzeszczy( w tyle ). Nie wiem czego jest to wina amortyzatorów sprężyn ... ???

Pozdrawiam

skolopendra
05-12-09, 19:07
wina amortyzatorów sprężyn ... ???

często jednych i drugich

Gallus
05-12-09, 21:31
mi tez cos trzeszczy... parkując tyłem podjezdżając pod mniejszy krawężnik...
ale wykluczam amory czy sprężyny gdyż na przeglądzie wyszły oby dwa amorki po 80% i 76% wiec to odpada... moze cos w bagażniku Ci lata?

albo autko masz na ręcznym i bębny trzeszczą?

pozdro!

skolopendra
05-12-09, 21:36
ale wykluczam amory czy sprężyny gdyż na przeglądzie wyszły oby dwa amorki po 80% i 76%

że jest wszystko sprawne to się nie równa że trzeszczeć nie będzie :)

Gallus
05-12-09, 21:46
możliwe... ale mi sie wydaje ze jak kolega pisze ... przy wsiadaniu.. hmm to pewnie ręczny zaciągnięty i bębny trzeszcze :P

pozdro!

Dissnej
06-12-09, 11:57
Mi trzeszczy w lewym tyle przy przejeżdżaniu przez progi zwalniające. Na pewno coś w zawieszeniu bo w bagażniku pustka.

Xeper81
06-12-09, 12:06
Ja bym obstawiał że trzeszczenie wynika z tego że są oberwane tzw. "cukierki" w tylnych wahaczach.

bastialdo
06-12-09, 18:21
Bagażnik jest pusty, amory i zawieszenie sprawne bo sprawdzane na stacji k.p. po 78 % , trzeszczy bez ręcznego.

mastach
06-12-09, 18:33
A możne wam karoseria pracuje i dlatego trzeszczy ja tak miałem w V gen sedan i po zamontowaniu tylnej rozporki górnej sprawa ucichła....

zoy
07-12-09, 06:22
Bagażnik jest pusty, amory i zawieszenie sprawne bo sprawdzane na stacji k.p. po 78 % , trzeszczy bez ręcznego.

Kolego, ale to tak na prawdę nic nie oznacza, sprawdź tuleje, łączniki, może masz rysy na tłoczyskach, a może plastiki trzeszcza.

cichy10
07-12-09, 15:29
W moim przypadku trzeszczy/stuka przy pokonywaniu nierówności, cukierki, amortyzatory wymieniłem z pół roku temu, wielokrotnie wyrzucałem wszystko z bagażnika żeby zdiagnozować przyczynę, dopiero po przejażdżce jako pasażer w bagażniku odkryłem że przyczyną jest "spracowana" uszczelka tylnej klapy, po podłożeniu kawałka szmatki cisza, a docelowo chyba kawałek wężyka gumowego wsunę w uszczelkę

Gallus
07-12-09, 22:17
a wiesz ze to bardzo prawdopodobne... ja u siebie tez musze sprawdzic cos takiego. dzięki za info ;)