Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Stukanie w drzwiach pasażera

Gucci
05-12-09, 12:45
Cześć

Jestem posiadaczem Hondy Civic 5 generacji, a mianowicie EG3. Od miesiąca czasu dobija mnie dziwne stukanie. Stukanie pojawia się wtedy kiedy rozpędzony hamuję praktycznie do zera, albo już bardzo wolno jadę, albo najadę lewym kołem na jakieś wzniesienie bądź krawężnik. Dźwięk dochodzi z okolic zawiasów od drzwi, myślałem pierw, że to górny sworzeń, ale byłem w stacji kontroli pojazdów i okazało się, że to nie to. Wczoraj zrobiłem mały test, otworzyłem drzwi w aucie i kawałek jechałem z otwartymi, hamowałem, ruszałem ostro, najeżdżałem na wzniesienia i cisza! Wystarczyło, że zamknąłem drzwi, a dźwięk powrócił. Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że drzwi są sztywne, nie ruszają się na zawiasach i delikatnie się zamykają. O co może chodzić?

marcocivic1
05-12-09, 13:13
Sciagnij boczek i moze predzej cos znajdziesz moze cos sie odkrecilo

uniu1
05-12-09, 20:52
Dodam że ja mam podobnie tylko w VI genie i w dzwiach kierowcy - dzwięk dochodzi z rogu czyli miejsca gdzie jest trójkąt od lusterka. Dzisiaj podczas jazdy dopchnąłem ręką plastik który idze po słupku międZy szybą przednią a szybą kierowcy i odziwo stukanie się zmniejszyło prawie do zera.

Na początrku też myślałem że to sworzeń górny ale na szczęscie zawieche mam OK

Jutro zweryfikuje to dokładniej.

Najgorsze jestr to że trzeba rozbierać dużo plastików zeby wyljąć ten od słupka!!