PDA

Zobacz pełną wersję : Strzelanie podczas krecenia kierownica

snicky23
04-12-09, 16:47
witam
moze wy mi pomorzecie bo juz mnie szlag trafia. gdy auto stoi lub jedzie wolno jak krece kierownica wolno
to jest dziwne strzelanie jakby cos sie zapiekło i zgrzyta co to moze byc jest to z lewej strony, znaczy dzwiek z tamtad dochodzi ponizej zamieszczam filmik jak to brzmi prosze o pomoc :)

http://chomikuj.pl/snicky2584
w folderze dokumenty

thompson17
05-12-09, 10:19
najprawdopodobniej przegub

daro9
05-12-09, 11:40
Sprawdz 1.końcówke drążka i sforznie 2.gorny i 3.dolny. jak to jest w porządku to prawdopodobnie magiel
pzdr

edit:
Nie doczytałem :P jak zgrzyta to sforzen ;) zrob malą dziurke w osłonie gumowej sforznia i psiutnij do niego WD40 , zacznij od górnego, pokrec w lewo i prawo fajerą jak zacznie ustawac to znaczy ze ten sie sypie, jesli nie czynnosc powtorz na dolnym. po za tym jezeli stuka to mozesz tez go wyczuc poprzez objęcie dłonią i poruszać delikatnymi ruchami w lewo i prawo kierą. powodzonka

Free
07-12-09, 21:00
mi jak terkotało to to były ustrzelone przeguby :D

snicky23
07-12-09, 21:09
Tak tylko ze to terkocze na postoju a pozatym dzisiaj juz nie terkotalo pewnie dlatego ze wody dostało

falek84
08-12-09, 17:24
najczesciej dolny sworzen trzeszczy, piszczy. Tak jak pisali psiuknij cos do niego i zobaczysz czy przestanie. Jak sie okaze ze to sworzen to wymieniaj czym prewdzej, bo mozesz kolo zgubic.