Zobacz pełną wersję : błąd 17
Witam!! Mam mały problem z moją Hondą.( D14A8 ) Od jakiegoś czasu z straciła moc!!! Podczas przyśpieszania z niskich obrptów wpada w wibracje albo sie poprostu "dławi sie". Zrobiłem w niej wymiane wszystkich filtrów, regulacje zaworów , regeneracje pompy paliwa, reset kompa i somobsługe. Pojawił mi sie bład nr 17 czyli czujnik predkości. Nie wiem jak dalej sie do tego zabrać. Prosze o pomoc ( gdzie moge znaleśc ten czujnik itp ) :?
czujnik predkosci jest w skrzyni biegow od strony scianki grodziowej
Czemen mialem ten sam problem kod 17 jak rozepniesz kostke to w czujniku masz trzy piny,ja ten srodkowy pin mialem ukruszony,przylutowalem nowy bolec w miejsce starego i wszystko hula.Ale sprawdz najpierw kostke,moze nie masz gdzies styku.Wszystko masz na wierzchu,wiec nie problem sie do tego dostac.
Dzieki za rady!!!! Czujnik znalazłem i wszystkie piny ok!! Auto dalej nie przyspiesza jak powinno!!!!!!!! Nie wiem co dalej :cry: HELP
Blad czujnika predkosci to jedno... ale czy moze on powodowac spadek mocy? :roll:
Nie wiem czy błąd czujnkia może spowodowac spadek mocy! Opisuje wszelkie informacje jakie uzyskałem, odczytałem. Najgorsze jest to ze jak przyśpieszam to auto wpada w wibracje które ustepuja powyżej 4 tyś obr/min. Auto jedzie jak by miało 68 KM !! Ustawiłem sie już na serwis , hmmmmmmmm ciekawe co oni mi powiedza madrego. napisze jak bede cos wiecej wiedział !!! Jak by ktos miał jeszcze jakies sugestie to prosze piszcie!!!! POZDRAWIAM
[ Dodano: Wto 04 Lip, 2006 ]
Mam odpowiedz na swoje pytanie!!! Własnie wróciłem z serwisu troszke zmieszani byli i przez długą chwile ( ok 2 godzin ) nie wiedzieli co jest, sprawdzili wszystko i diagnoza jest taka ze wtrysk na 2 cylindze uszkodzony!!!! (D14A8) Ma ktoś cos takiego na handel??? POZDRO dla wszystkich!!