Zobacz pełną wersję : Lpg a zmiana silnika...
junglist_ldz
02-12-09, 12:04
Witam. Mam zalozony gaz firmy brc w silniku d15b2 ktory bierze mi dosc sporo oleju i zastanawiam sie nad wymiana silnika. i tutaj moje pytanie do szanownego grona :] hehe Czy moge wymienic silnik jedynie na d15b2 zeby pasowal zalozony juz gaz czy moge wstawic d15b7 i wszystko bedzie bezproblemowo chodzilo?! co sadzicie...??? generalnie od tego zalezy jaki silnik zakupie i wstawie...
szczepan358
02-12-09, 17:08
inny emulator wtrysków, byc moze mixer i podejdzie d15b7
kazdy gzownik za pare zloty ci to ogarnie
Jestem na tym samym etapie i z tych informacji co uzyskałem to właśnie inny emulator, u mnie też jest inna sprawa bo gaźnik usuwam i będzie wtrysk. Ale sam emulator powinien w twoim wypadku wystarczyć skoro planujesz tylko zmienić słupek silnika i nadal zostaniesz na monowtrysku. Ja dodatkowo zakładam BLOSa:D
d15b7 nie jest na monowtrysku
junglist_ldz
07-12-09, 16:47
zdecydowale ze wsadze identyczny slupek jaki mam teraz czyli d15b2...
z kolei mam drugie pytanie mianowicie auto chodzi mi na benzynie miodzio gdy przelanczam na gaz zaczyna strasznie mulic i po zatrzymaniu i erzuceniu na luz obroty spadaja do min (tzn do granicy zgasniecia silnika ) i tak zostaja.... pomaga jedynie dodanie gazu. co sie dzieje?!?! wiecie moze ?!
Ja dodatkowo zakładam BLOSa:D
co to jest i w jaki sposob jest to przydatne ?!
co to jest i w jaki sposob jest to przydatne ?!
Kolego polecam lekture http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=17609
i wiele innych
np www.google.pl --> BLOS
junglist_ldz
16-12-09, 06:43
Kolego polecam lekture http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=17609
i wiele innych
np www.google.pl --> BLOS
spoko loko luz i spontan :P wszystko juz wiem :P
z kolei mam drugie pytanie mianowicie auto chodzi mi na benzynie miodzio gdy przelanczam na gaz zaczyna strasznie mulic i po zatrzymaniu i erzuceniu na luz obroty spadaja do min (tzn do granicy zgasniecia silnika ) i tak zostaja.... pomaga jedynie dodanie gazu. co sie dzieje?!?! wiecie moze ?!
redukto powiedział goodbye ;) ratuje cie tylko wymiana i nie wierz w żadne regeneracje bo to nie działa, pozdr