Zobacz pełną wersję : Kontrolka cisnienia oleju swieci sie po odpaleniu,czyzby rychly zgon?
Witam dzis zaobserwowalem ze raz na jakis czas po odpaleniu silnika kontorlka oleju gasnie dopiero po jakichs 2-3 sekundach,w czym moze byc problem ? Czy moze poprostu jestem przewrazliwiony?
Obstawiałbym filtr oleju z pomniejszych usterek.
a jak tam z olejem? na jakim jezdzisz? jak masz jakis gesty to czasem tak bywa ze kontrolka troche sie poswieci po odpaleniu
No zalalem niedawno castrola gtx magnatec 10w40,ogolnie znajomy stwierdzil ze to przez temperature na zewnatrz i nie ma sie czym przejmowac,czy mial racje? Ma ktos jeszcze podobnie?
temat wałkowany już wiele razy, ja już mam tak np. ponad 10tys km , wiadomo lepiej żeby tak nie było, jesli wymian filtra oleju nie pomoze ( u mnie pomaga na jakiś czas) to ja bym to zostawił
Kup jakiś dobry japoński filtr. Ja tak zrobiłem choć nie miałem podobnego problemu, ale kolego miał i pomogło. lepiej dołożyć pare zł niż (o ile wymieniasz w warsztacie - nie sam) założyc filtr jaki nam da warsztat za 10zł.
Ja za swój dałem 40zł K&N
skolopendra
05-12-09, 15:33
2-3 sekundach,
ja mam to samo ,co silnik to te czasy są rożne.niedawno ktoś pisał że mu gaśnie po 15 sek ,a to już powód do zmartwień ;)
ja mam swierzo zapakowane d13b1 z przebiegiem 160tys i gasnie mi do 5 sek nie wiem czy to powod do zmartwien nie moge dojsc co jest grane?
silniki bezynowe mają troche gorsze smarowanie niz diesle i czasami kontrolka od oleju nie gasnie odrazu jesli nie swieci dłuzej niz kilka sekund to normalne np. w turbodieslu te pare sekund to zabojstwo dla turbiny
Witam dzis zaobserwowalem ze raz na jakis czas po odpaleniu silnika kontorlka oleju gasnie dopiero po jakichs 2-3 sekundach,w czym moze byc problem ? Czy moze poprostu jestem przewrazliwiony?
Jeśli nie ma objawów towarzyszących to nie robiłbym z tego problemu :)