Zobacz pełną wersję : tłucze przy skręcaniu
Witam, mam taki mały problem ze swoją hondą civic V, bo nie wiem dlaczego przy skręcaniu coś tłucze w okolicach przedniego koła, najczęściej gdy skręcam w prawo, ale co mnie dziwi, gdy skręcam pomału to nic nie słychać, a jak dodam gazu to w tedy słychać, co to może być ?? Bardzo proszę o odpowiedzi, z góry dziękuje.
Muzyk-Grzes
01-12-09, 19:52
Tak przegub na 100% a to przez przyspieszanie na skręconych kołach.
Popatrz dokładnie przed wymianą bo przegubów jest kilka różnych w zależności od silnika ,budy i abs
Przegub na 100%. Sprawdzałeś czy nie masz uszkodzonej osłony ? jesli tak było to wdarł się pasek, woda i inne pierdoły i uszkodził przegub które jest wewnątrz osłony.
osłonę wymieniałem około 5 miesięcy temu, a tak na dłuższą metę to co się może z tym stać jak tego nie wymienię ?? bo to już ze dwa miesiące tak mi się tłucze
skolopendra
01-12-09, 21:05
bo to już ze dwa miesiące tak mi się tłucze
więc pasuje już pomału wymienić
w końcu będzie tłuc tak, że wymienisz....
już pomału mnie to wkurza, mam zamiar wymienić ten przegub na jakiegoś zamiennika bo trochę cienko u mnie z kasą, tylko wcześniej sprawdzę na jakiejś stacji diagnostycznej czy to na 100% przegub.
Na 100% przegub takie objawy są tylko przegubu
dolożysz troche i przegob wymienisz w cenie sprawdzenia co jest na stacji diagnostycznej
takie obiawy ma tylko przegob
a orientujecie się w jakich cenach jest taki przegub zamiennik ??
Zalezy jaki zamiennik, bo niektore jakoscia nie odstepuja orginalom. I te tez sie beda wyzej cenic.
zależy od 100 do np 300 ale ten za 100 szybciej wymienisz niż założyłeś
ja bym radzil zalozyc cokolwiek, 3 lata zamiennik nowy napewno wytrzyma, chyba z ktos lubi palic gumy na skreconych kolach;/
No na pewno lepiej. A jak ktoś lubi palić gumę na skręconych kołach to nawet oryginał nie wytrzyma.
no zdarzało się palić gumy na skręconych kołach, ale od jakiegoś czasu mniej szaleje, może czasem na prostych kołach ruszam z lekkim piskiem. A tak jechałem dzisiaj i w sumie nawet dało by się to wytrzymać te tłuczenie, jak dam głośniej radio to zagłuszę :), ale lepiej mieć to z głowy.
Lepiej wymień jak nie chcesz auta pchac do domu :D
nie no bez przesady, musiał bym chyba ze dwa lata jeździć z tłuczącym się przegubem, a to znowuż nie tak głośno się tłucze.
byłem dzisiaj na stacji diagnostycznej i powiedzieli mi że przeguby są w porządku, gościu nawet jeździł moim autem, ustawił tylko zbieżność kół, ale dalej słychać stukanie i nie mam pojęcia co to może być.