PDA

Zobacz pełną wersję : Jaki stożek?

Tomac
24-06-06, 12:02
Jaki układ dolotowy i z jakim stożkiem muszę zakupić? Chodzi mi o to czy w mej Hondzie jest przepływomierz powietrza, na którym osiadać mogą drobiny z olejem ze stożka powodując uszkodzenie owego przepływomierza, czy jest tam MAP? Mam kupić suchy filtr powietrza czy mokry?? Kurde ale to zamotane.. :D

LIO
24-06-06, 13:08
Map sensor to standard w Hondach raczej
Filtr kup jaki chcesz, suchy, mokry, dolot krótki, albo długi, wedle upodobania, testów, wygladu :-)

ŁukaszConcerto
24-06-06, 14:37
to ja sie podłącze jak moge:) bo mam stozek firmy costam JACK,czy jakos tak musiałbym isc i sprawdzic bo juz prawie zapomniałem o nim,a jest nowy nie wiem czy jest suchy czy mokry,czy to da sie jakos odróżnić? i czy wystarczy ze go poprostu wsadze i podłącze,czy trzeba jeszcze jakies inne rurki gdzies walnąć,jakies czujniki zasysanego powietrza tam są czy cos :) D15B2

Tomac
24-06-06, 16:07
No dobra to jaki dolot polecacie.. bo kurcze spotkałem się z opinią jakoby stożki skracały żywotność silnika o kilkadziesiąt procent (przez drobiny dostające się do silnika przez stożek, który słabiej filtruje od seryjnego filtra). Inaczej mówiąc: malutki przyrost mocy kosztem dużo szybszego zgonu silnika. Jakie jest Wasze zdanie w tej kwestii??

Matey
24-06-06, 17:11
(przez drobiny dostające się do silnika przez stożek, który słabiej filtruje od seryjnego filtra)

Czytales Auto Świat? ;) ?:) Dolot CAI, stozek nie wiem jaki...

RDK
25-06-06, 11:48
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=10025&start=0
czytales to ?

LIO
25-06-06, 16:56
ja mam AEMa krótki, suchy
ładnie ryczy :-)

ppm702
25-06-06, 21:56
krótki od Adasia z ogromnym zadowoleniem :D

LIO
25-06-06, 22:19
krótki od Adasia z ogromnym zadowoleniem :D

no tak, tylko ze w takich nonamowych warto zmienic filtr, bo jest miernej jakosci i tutaj wlasnie jest obawa o zasysanie wiekszej ilosci brudu. Do tego przypadki ze filtr np peknie (chyba tak bylo u Pati'ego)
lepiej zmienic na jakis K&N, AEM, HKS itd

havok
25-06-06, 22:30
Jest jakiś stożek, który jest bardzo restrykcyjny dla brudu, mało restrykcyjny dla powietrza i nie ryczy za bardzo?
Znam tą stronę http://www.mkiv.com/techarticles/filters_test/2/ ale nie wiem jak z ich głośnością...

Owca
25-06-06, 22:54
Lion od kogo brales AEMka?

LIO
25-06-06, 23:09
Ja kupilem lekką używke od ZAKI'ego, bo on sobie turbo zalozyl.