Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : PROMOTOROWEJ HISTORII CIĄG DALSZY (SIASTY DO MINIACA)

siasty
24-06-06, 01:00
Bardzo wiele osób przesyła mi swoje doświadczenia związane z robieniem samochodów w firmie PromotoR i są przynajmniej równie szokujące i przykre jak moja, ale ja przytaczać.ich nie będę.

Skupmy się na Twojej odpowiedzi.

1. Nie wiedziałem, że mam podpisaną umowę sponsorką z firmą PromotoR (nie dostałem do dzisiaj od Ciebie żadnych pieniędzy).
2.Fajnie, że przyznajesz się do tego, że dwukrotnie zmieniłeś cennik bez mojej zgody.
3. Cieszę się również iż stwierdzasz, że dałem Ci 35tys PLN (ja mam potwierdzenia wyłącznie na 29tys). Nie mam nic przeciwko, jeśli wystawisz mi dokument, iż wpłaciłem więcej.
4. Nigdy, przenigdy nie zgodziłe się wpłacić więcej niż 29tys. PLN, widać słyszałeś to co chciałeś. Na szczęście są umowy i świadkowie, którzy potwierdzają moją wersję.
5. Auto musiałem dotrzeć ja (więcej powiem zostałem poproszony o zakupienie do niego oleju kiedy się okazało, że go nie ma).
6. Potwierdzam jeszcze raz, samochód po dotarciu nie zrobił ani jednego kilometra.
7. Fajnie, że samochód stroiłeś na hamowni i użyłeś do tego "niezbędne czujniki" tylko dlaczego olej wymieniałeś przy mnie? 300HP, 8 tys obrotów i olej mineralny... hmm
8. Aby sprawdzić poziom oleju o ile mi wiadomo wystarczy sprawdzić bagnet, nie potrzeba do tego używania rentgenu.
9. Dobrze, że wsiadłeś ze mną do samochodu, żeby się przejechać, przynajmniej uświadomiłem Ci, że jak stuka to znaczy, że nie jest dobrze. Myślę, że wykorzystywanie czujników rozwiało by Twoje wątpliwości.
10. Kwestia v-tec w sohc (czy już nie pamietasz, jak przyznałeś że myślałeś iż w tym silniku nie ma vtec?) Wystarczy zerknąć na pokrywę zaworów.
11. Ręce mi się nie trzęsą a osiągi tego samochodu z pewnością tej sytuacji nie były w stanie zmienić.
12. Problem spasowania tłoków z dartonami był dla Ciebie nie tylko w serii D, ale też serii B oraz H. Dobrze, że nie musiałeś też sprawdzić tej teorii w serii F, K itd.
13. A propos gwarancji w USA (tam nie trzeba mieć znajomości).
14. Nie wiem jaki jest sens jechać na zawody, aby postawić tam samochód ja jeżdżę aby się pościgać. Na zawody nie pojechałem, ponieważ silnik się "ugotował" zadzwoniłem jak tylko wyjechałem z warsztatu.
15. Ja "mega katem samochodów"? Których?, Tych z revlimiterem na 3.5 tys obrotow?
16. Korek chłodnicy wywalało już wcześniej i wiele razy prosiłem o nową, wydajniejszą chłodnicę. Przez 15 miesięcy nie byłeś w stanie jej zamówić, a szkoda.
17. Kwestia mojego wieku, jesteśmy rówieśnikami
18. Moja mama poza tym, że jest współwłaścicielem samochodu to ze sprawą nie ma nic wspólnego. Nigdy mnie nie sponsorowała, nie windykowała dla mnie pieniędzy ani nic w tym stylu.
19. Jedyna faktura, którą wystawiłeś (9.2 tys PLN), a jak wiemy wpłąciłem Ci 29 tyś. PLN.
20. Na tym forum nie szukam 400KM, ostrzegam tych którzy chcą zmodyfikować samochód i nie wiedzą o tym jak długo Ci to zajmuje.
20. Skoro mój samochód kosztował Cię 50 tys PLN, liczysz sobie za to 38tys. PLN, czy to oznacza, że jesteś filantropem?
21. Nie jestem Ci winien ani 3 ani 6 ani też 9 tys. PLN, na tę chwilę to Ty nie wywiązałeś się z umowy.
22. Jeżeli te topici uważasz za reklamę dla PromotoRa, to w pewnym sensie masz rację, nie wiem tylko czy o taką właśnie reklamę Ci chodziło.

Kilka słów do Syncro.
Mam nadzieję, że poza ilością epitetów , których użyłeś, zrozumiałeś coś z mojej historii.
Rozumiem, że Twój budżet w korelacji z wynikami w tym sezonie Cię zadowala. Przypomnij mi ile punktów w 2006 w Klasie Turbo zdobyłeś? Skoro moje 29 tys. PLN to dla Ciebie skromny procent to pochwal się ile Ty wydałeś.

Qukie
24-06-06, 17:48
v-tec w sohc

VTEC

edit

:oops: przepraszam

RDK
25-06-06, 01:03
a czy nie mozna sie spotkac i pogadac? :roll:
nieznam sprawy i nie chce znac, ale zakladanie coraz to nowych topiców o tym samym to troche dziwne i (moze sie myle) nic nie da.

kosiniak
25-06-06, 11:15
a czy nie mozna sie spotkac i pogadac?
nie wydaje mi sie by sie nie spotykali :/

Gr00bY
26-06-06, 00:34
Ja proponuje zostawic sprawe niezawistnemu sądowi. Nie ma co bić piany na forum - jaki jest amator śmocy każdy wie. Wielu jego klientów jest bardzo zadowolonych, równie wielu jest bardzo niezadowolonych. Dla mnie wniosek nasuwa sie tylko jeden - jak robić samochód to samemu :idea:

daniel
26-06-06, 01:20
Kilka słów do Syncro.

Rozumiem, że Twój budżet w korelacji z wynikami w tym sezonie Cię zadowala. Przypomnij mi ile punktów w 2006 w Klasie Turbo zdobyłeś?

Marcin Wawrzak - Mistrz Europy FWD

CMQ
26-06-06, 12:42
proponuje zostawic sprawe niezawistnemu sądowi
:lol: niezawisłemu może? :D

kosiniak
26-06-06, 12:44
co by nie bylo i kto by nie wygral nie zmienia to nadal faktu ze ktos tu zostal wydymany i tyle :)

Piterek
26-06-06, 13:56
co by nie bylo i kto by nie wygral nie zmienia to nadal faktu ze ktos tu zostal wydymany i tyle :)

wydymany malo powiedziane...wy*****y na hajsss i to nie mały

ciekawe jak sie zakonczy ten spor :?:

Jakies zakłady :?: :twisted:

RDK
26-06-06, 15:22
wydymany malo powiedziane...wy*****y na hajsss i to nie mały
ciekawe jak sie zakonczy ten spor
Jakies zakłady
:570:

emg
26-06-06, 15:30
ciekawe jak sie zakonczy ten spor

Jakies zakłady

Zakłady chcesz robić?? Takie to jest ciekawe??
:roll:

Peter
26-06-06, 15:47
Takie to jest ciekawe??
Dla mnie to jest ciekawe... :roll:

Gr00bY
26-06-06, 19:06
proponuje zostawic sprawe niezawistnemu sądowi
:lol: niezawisłemu może? :D

Jeden "PAN" jaki on jest. Lepiej zeby nie byl zawistny :P

VenO
26-06-06, 20:33
dajcie juz sobie luza ! ten post niczego nie zmieni , kto ma racje w tym sporze nikt sie nie dowie. promotor i siasty wiedza tylko i kazdy bedzie swojej racji trzymal .... a firma jesli robila buble nadal to bedzie robic i nadal bedzie miala klientow :D wiec nie wiem o co chodzi z tym postowaniem na kazdym forum w kilku miejscach :D

siasty jesli cie wydymali to wspolczuje wniosek jest tylko jeden ..... turbo nie mieli hehe. i szkoda kasiorki ! a jak chcesz dobrze autko zrobic to lec do rudolfa z crx clubu zrobi ci n/a z walkami kosmicznymi i turbo chlopcy przerypia z toba :twisted:

p.s. w PL nie ma mechanikow ...sa tylko wymieniacze , wiec jesli juz turbo zrob to sam w domu z odpowiednim sprzetem z USA kazdy kolo z forum sciagnie ci te graty ! a nawet sam mozesz pociagnac all z usa i nie musisz sie prosic o nic , wyjdzie taniej lepiej i szybciej ....

zobacz ile ludzi ma turbo homemode i smigaja :)

hcc
26-06-06, 20:36
p.s. w PL nie ma mechanikow ...sa tylko wymieniacze , wiec jesli juz turbo zrob to sam w domu z odpowiednim sprzetem z USA kazdy kolo z forum sciagnie ci te graty ! a nawet sam mozesz pociagnac all z usa i nie musisz sie prosic o nic , wyjdzie taniej lepiej i szybciej ....

piekne podsumowanie :)

kosiniak
26-06-06, 20:55
p.s. w PL nie ma mechanikow ...sa tylko wymieniacze
chyba nie do konca prawda???

VenO
26-06-06, 21:20
nie no jasne zdaza sie ze czasme jakis pan kazik z garage nie ma dostepu do nowych czesci i naprawia , pozostali jednak trzepia kase na wymienianiu i to zupelnie niepotrzebnym czesto gesto !

a jak sie ludzie na forum pytaja o poleconego mehanika to przewaznie cisza ....nikt nie zna dobrego mechanika godnego polecenia :D wiec w 90% to prawda kosi :)

a ja szukam godnego polecenia mistera od strojenia auta .... i podobno tylko jeden czlowiek jest w PL ..niejaki KUKI / ale z wrocka do jasla dygac na strojenie heheeh e..... ludzie gdzie sa specjalisci ..... wymieniaczy jest na peczki :twisted:

Adam R.
26-06-06, 21:22
nie no jasne zdaza sie ze czasme jakis pan kazik z garage nie ma dostepu do nowych czesci i naprawia , pozostali jednak trzepia kase na wymienianiu i to zupelnie niepotrzebnym czesto gesto !

a jak sie ludzie na forum pytaja o poleconego mehanika to przewaznie cisza ....nikt nie zna dobrego mechanika godnego polecenia :D wiec w 90% to prawda kosi :)

a ja szukam godnego polecenia mistera od strojenia auta .... i podobno tylko jeden czlowiek jest w PL ..niejaki KUKI / ale z wrocka do jasla dygac na strojenie heheeh e..... ludzie gdzie sa specjalisci ..... wymieniaczy jest na peczki :twisted: :wink:
lepiej poszukaj

kosiniak
26-06-06, 22:55
czym chcesz stroic???

BRACIA
26-06-06, 23:06
Wypraszamy sobie, widac natrafiales na same ciemiegi, dobrzy mechanicysa w naszym kraju i ledwo pierdza , a czemu? Bo sie cenia za prace, a nie wszystkich wtedy stac lub nie chca dac zarobic, ot cala filozofia.

lukas-comp
26-06-06, 23:45
Wypraszamy sobie, widac natrafiales na same ciemiegi, dobrzy mechanicysa w naszym kraju i ledwo pierdza , a czemu? Bo sie cenia za prace, a nie wszystkich wtedy stac lub nie chca dac zarobic, ot cala filozofia.

ja z glupimi amortyzatorami szukalem mechnika przez tydzien i nie moglem znalezc godnego, ktoremu bym zaufal! (oczywiscie w swoim regionie, a nie Wawie itp)
co mechanik to inna diagnostyka, az wkoncu okazala sie drobnostka, ktora zauwazyl moj brat...

jesli chodzi o PromotR'a to jak nie mozecie dojsc do porozumienia to jest taki urzad co sie sad nazywa :)
przedstawia dwie strony swoje dokumenty i wtedy wszystko sie okaze co i jak...
ja u siebie walek ze strony mechanika na 400zl odpuscilem bo mala kasa i wiecej zamieszania, ale Ty masz juz powazna sumke do odzyskania, jesli to wszystko prawda

rudzinski
27-06-06, 00:10
Dziwi mnie tylko jedno: auta, które mają cos zawalczyc na MP jezdza ( syncro, javo, pietja jezdził, sienki ), a auta na ulice są totalnie olewane..
a moj tez z PromotoR'a i jakos ladnie smiga :wink:

mam jeszcze takie pytanie odnosnie tej nagonki na PromotoR czy ta "masa" fakapow to juz po podziale na PromotoR/Kreator Mocy?

kosiniak
27-06-06, 07:28
mam jeszcze takie pytanie odnosnie tej nagonki na PromotoR czy ta "masa" fakapow to juz po podziale na PromotoR/Kreator Mocy?
generalnie to wszystko kreci sie wokol Miniaca a nie firmy :/ tak cos mi sie wydaje ale ja nic nie sugeruje, nie mam swego zdania na ten temat bo nie mialem stycznosci osobiscie :)

rudzinski
27-06-06, 09:47
tez kosi widze taka tendecje i zastanawiam sie czy moje dobre zdanie na temat tej firmy wynika z faktu ze jak narazie krotko z nimi "dzialam" czy tez jak narazie niskiego poziomu modyfikacji a co za tym idzie komplikacji z tym zwiazanych

kosiniak
27-06-06, 10:14
tez nie to zioom, chodzi chyba o to ze jak chce to potrafi zrobic ale ze czesto oszukuje ludz, nie dotrzymuje terminow, dyma na hajs i itd?? dobrze mysle??