Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Hamulce-pytanie???

jerzyk
30-11-09, 16:30
Mam takie pytanie dotyczace układu ABS...czy istnieje możliwośc wymątowania tego układu z samochodu? Jeśli komus udało sie wymątowac to bardzo prosze o pomoc:) Jeśli chodzi o model auta to jest Honda Civic Vti Vgeneracji Pozdrawiam!

majsterus
30-11-09, 20:26
nie da rady...chyba, że jakiś emulator czujników założysz...

sam bym to odłaczył ale nie w hondzie...
przez to gówno miałem dziś stłuczkę...
pierd...odłączę przewody czujek od sterownika, będzie błąd w kompie, ale hamulce na miejscu..

jerzyk
05-12-09, 01:22
Dzieki Kolego tez tak myslałem! Czekałem na inne propozycje ale nistety nic... Pozdrawiam Majsterus!

P1ter
06-12-09, 21:34
A nie lepiej wyjąć bezpiecznik od ABS-u ?!

Tompro
07-12-09, 09:02
nie da rady...chyba, że jakiś emulator czujników założysz...

sam bym to odłaczył ale nie w hondzie...
przez to gówno miałem dziś stłuczkę...
pierd...odłączę przewody czujek od sterownika, będzie błąd w kompie, ale hamulce na miejscu..

Sugerowałbym nie dawać rad skoro kolega wogóle nie jest w temacie ABS. Da się zdemontować, trzeba kupić korektor siły hamowania ze ściany grodziowej oraz rurki hamulcowe (4 sztuki) spod maski z wersji bez ABS. Jakoś ja u siebie założyłem ABS więc nie widze najmniejszego problemu, żeby go zdjąć.

Dzieki Kolego tez tak myslałem! Czekałem na inne propozycje ale nistety nic... Pozdrawiam Majsterus!

A do autora tematu to proponuje lepiej dobierać tytuł, tak aby sugerował czego dotyczy wątek bo sam wszedłem tu zupełnie przypadkiem.

teg
07-12-09, 10:49
Tak szczerze: jest sens to demontowac, tak do codziennej jazdy? Kiedys myslalem ze lepiej bez ABS, bo wole sam miec kontrole nad autem... Ale po czasie stwierdzam, ze nie zawsze jak prowadze jestem zdrowy i wypoczety, czasem w nocy jade iles godzin i nie mam juz takiego refleksu...

spychu
07-12-09, 10:57
To czy z ABS czy bez to juz indywidualna kwestia kazdego z osobna.

Jak masz ABS to ja bym go zostawil tam gdzie jest, nic bym nie kombinowal.

jerzyk
08-12-09, 16:50
Dzieki Tompro:) Pytam się o to, bo znajomy startuje swoją hondą w KJS i troche mu ten ABS przeszkadza w hamowaniu lewą nogą no i się tak właśnie zastanawiał czy jest taka mozliwoś wymątowania go...jednak jest:)