Zobacz pełną wersję : jest możliwość dołożenia kompressora i zostawienia klimatyzacji w ek3 d15??
witam
Tak jak w temacie zastanawiam sie nad kompresorem w swoim d15z6 ale jednoczesnie chciałbym pozostawic klime, jest to możliwę, może ktoś robił juz taki zabieg w swoim civic'u
Pozdrawiam
Jaki kompresor to po pierwsze?
Jak już rozeznasz temat kompresorów (w archiwum jest cała wiedza) to okaże się, że JRSC w żaden sposób nie gryzie się z klimą. Jeśli jednach chcesz inny kompresor i intercooler, to zdecydowanie łatwiej pozbyć się klimy. Chociaż są tacy, co twierdzą, że da się i z klimą (nad kolektorem i kompresorem AC)
chciałem założyć Eaton M45, i do tego oczywiście IC, patrząc pod mache może byc ciężko.
chciałem założyć Eaton M45
IMHO to jest tak mały kompresor, że szkoda zachodu. M62 jest akurat, ale M45 to nie wiem czy wydmucha więcej jak 0.3 bar. A cała robota jak przy większym.
Nowy Kubi, ja będę miał m45 i z obliczeń wynika, że w D16Z6 nadmucha ~0,5b. Więc myślę, że warto zachodu...
Nowy Kubi, a Ty czasami w JRSC nie masz właśnie m45? ;)
Nowy Kubi, a Ty czasami w JRSC nie masz właśnie m45?
m62 jest
kolego kamsti rozumiem ze chcesz w miejsce kompresora od klimatyzacji założyć eatona??
nie zupełnie chciałbym zostawic klime i zamontować eatona czy ktos tego dokonał??
kolego kamsti rozumiem ze chcesz w miejsce kompresora od klimatyzacji założyć eatona??
nie zupełnie chciałbym zostawic klime i zamontować eatona czy ktos tego dokonał??