Zobacz pełną wersję : Z serii: mój Civic to grat.
Zygfrydiusz
29-11-09, 02:07
Po uporaniu się z problemem odpalania po dłuższym staniu auta pojawił się nowy problem. Otóż: ostatnio auto odstawiłem na przegląd do Carmen na Solidarności w Poznaniu. Tam stwierdzili, że poza przegubami, które wypadałoby już wymienić i krzywymi kołami to nic autu nie dolega. No cóż, gówno prawda. Od jakiegoś czasu, gdy wracam już po trasie np. przy niższych prędkościach rzędu 5-10 km/h słyszę dziwne metaliczne tarcie, które co jakiś czas ucicha. Gdy odpalę rano auto i nim zacznę jechać oczywiście tego nie będzie... pojawi się dopiero jak przejadę parę km z prędkościami 80-90 km/h i dopiero wtedy. Może ktoś jakoś zdiagnozować co jest pięć ?
Z góry dzięki.
Kolego z całym szacunkiem, nie wiem w jakim stanie masz tego grata, ale po przeczytaniu tytułu posta mogę Ci poradzić żebyś to sprzedał w cholerę i kup se VW:cool:
Bo też sobie serwis znalazłeś , jeszcze może odwiedź norauto bo kilka jest w okolicy Poznania to na pewno ci to zrobią.
może kończą Ci sie tarcze albo klocki i jak parę razy zahamujesz to zaczyna trzeć metal o metal, ale muszę Cie zmartwić w vw tez tak może być :D
Son - Goku
29-11-09, 12:18
kup se VW
Najlepiej golfa 3
o co chodzi wam z tym autem??
Czyżby zostaliście urażeni,że kolega wspomniał civic grat ??
:D
Zygfrydiusz
29-11-09, 12:32
Szastal - dziękuję za sensowną odpowiedź. Z pewnością tam zajrzę.
Reszta - tak auto mam zamiar sprzedać, ale zostanę przy japońcach, dlatego w grę wchodzi accord/galant.
Zapomniałbym dodać. Klocki i tarcze ostatnio wymieniane, więc nie mają prawa już takich problemów mi sprawiać.
Zanim sprzedaż auto odwiedź dobrego mechanika bo te carmany i norauto to jedno wielkie g....
Bardzo proszę, uszanujcie decyzję kolegi. Niech sprzeda i będzie miał kłopot z głowy do czasu aż na innym forum pojawi się temat:
Mój Mitsubishi to grat. :eek:
Z tym serwisem jeśli chodzi o jeden i drugi to fakt jest taki że oba są siebie warte, jeśli chcesz namiar na dobrego mechanika ale takiego który z ciebie nie zedrze to na priva napisz, a jedyny dobry serwis w okolicy tylko trzeba się wcześniej zapisywać i ceny też mają duże za usługi to jest stacja boscha w Gruszczynie koło Swarzędza. Jak byś dobrze pogadał z mechanikami na warsztacie np norauto to też by ci to powiedzieli, ale klientów na warsztat z reguły nie wpuszczają . Inna sprawa że wymiana klocków czy też tarcz to banalna sprawa, tak samo ich diagnoza.
Ja swoje tarcze wykrzywiłem
tak to jest jak się montuje tani shit :/
Wystarczy agresywnie hamować i zaraz po tym wjechać w kałużę albo przejechać myjką ciśnieniowa ( ja tak zrobiłem ). I od czasu do czasu słyszę jak metal ociera o metal.
Zobacz z kąt ten dźwięk dochodzi ( ja podniosłem auto i kręciłem kołami )
Co do naszych aut to powiem tyle
Tak to są graty jak się je daję do takich mechaników. Ja już się nauczyłem żeby szeroko omijać orauto i carman i inne tego typu firmy.
Miałem 100 problemów z moim autem ( nawet powiem ze się naciąłem ) ale tak to jest jak się kupuję używane auto
Teraz jak prawie wszystko zrobiłem nie mam problemów. Dużo czytam na forum i jestem w stanie sam naprawić 70% usterek a co do mechanika Proponuję znaleść "Pana Edka" który specjalizuję się w Hondach albo w japońcach
Wystarczy agresywnie hamować i zaraz po tym wjechać w kałużę albo przejechać myjką ciśnieniowa
Albo zamontować badziewne klocki które rozdupcą cieplnie tarcze w długofalowej eksploatacji...