PDA

Zobacz pełną wersję : Alternator w d15b7

Daniels
13-02-05, 19:00
Witam,
czy do d15b7 będzie pasował alternator od 1,3-1,5?
Dzisiaj mój padł, przejechałem się błotnistą drogą z 1 km i zaczął wyć a potem tu już tylko z akumulatora miałem prąd.
Można same łożyska wymienić?
Pozdrawiam - Daniel

siemaR
13-02-05, 19:19
łożyska można wymienić na pewno, przy okazji szczotki i pierścienie ślizgowe - są też magicy co przewijają wirniki - alternator da się zregenerować - czy będzie pasował inny - nie wiem :P, ale pewnie jakiś będzie.

LIO
13-02-05, 21:55
mogly ci poprostu popekac zwoje, lub masa innych rzeczy, diody, lozysko itd. Najlepiej oddac do punktu gdzie regeneruja. W wawie, jest taki punk, gdzie oddajesz zepsuty i bierzesz regenerowany dobry, koszt w okolicach 300zl jak sie potargujesz. Ja zaplacilem 270 i jest jak nowy.

Daniels
13-02-05, 23:39
Znalazłem za 300 zł prawie nowy (wygląda na zdjeciach jak "nówka" z pudełka), wiec jestem w stanie zaryzykować jego kupno skoro regeneracja to podobny koszt. Zobaczymy co jutro powiedzą mechanicy. Jestem z Łodzi więc tu będę szukał, a jak wygląda z łożyskami, łatwo je kupić? Szukałem trochę po polskich sklepach w necie, ale nic nie znalazłem:(
Daniel

LIO
13-02-05, 23:42
alternator, czy tez aparat zaplonowy po regeneracji wyglada jak nowy, bo jest piaskowany, albo ch*j wie co robiony, ale blyszczy jak nówka. Robilem zarówno jedno jak i drugie w obu cifach i nie do poznania. Alternator, wazne zeby mial taka sama kostke od elektryki, akumulatory maja wszystkie identyczne i alternatory na 99,9 % sa identyczne.

Daniels
14-02-05, 19:11
No więc tak: potrzebuję Mitsubishi 12 V 70 A, AHGA18 a zamówiłem AHGA19 (z sedana USA). Zobaczymy czy będzie pasował, na stronie http://www.pfi-manufacturing.com/getUnits.cfm?MFG=25 są oba i chyba niczym się nie różnią.....
Daniel