PDA

Zobacz pełną wersję : czerwony kluczyk immo pomocy....

nopasaran
27-11-09, 23:52
witam,
poszukuje pomocy , dzieciak uzyl w moim civicu (98r) czerwonego kluczyka(chcial sobie polatac :) )....no i auto padlo....po kombinacj czarny czerwony auto zaczelo krecic rozrusznikiem ale i tak nie pali.....czy pozostaje tylko serwis czy jest jakis sposob? aktualnie po wcisnieciu czarnego kluczyka kontrolka immo gasnie...prosze o pomoc....

Bob
28-11-09, 11:57
Było było było już o tym.... Serwis - programowanie immobilisera - 100zł płaciłem 2 lata temu.

nopasaran
28-11-09, 13:31
udalo mi sie samemu odblokowac auto,
1 .wlozylem czerwony kluczyk ponownie
2. (lamka immo mruga szybko)
3. wyciagnalem czerwony kluczyk
4. wlozylem czarny kluczyk odczekalem ok 5 sek i wyciagnalem czarny kluczyk
5. ponownie wlozylem czerwony kluczyk( lampka immo mrugnela 3 razy wolno) i wyciagnalem klyczyk
6. wlozylem czarny i auto pali.......
niestety drugi kluczyk dalej nie dziala....nie wczytuje immo....podejrzewam ze trzeba po pierwszym wlozeniu czarnego wlozyc drugi czarny a nastepnie czerwony....ale ja tego nie probowalem.. jak zgubie jeden to zaprogramuje ten drugi :)

Bob
28-11-09, 13:37
Jeżeli to prawda, to właśnie odkryłeś coś bardzo użytecznego!

nopasaran
28-11-09, 13:44
przekopalem chyba caly net, mialem umowiona wizyte w serwisie( w gdansku chcieli 70zl, zlote raczki 300-400 zl) ,a mi sie udalo:) ,ale przesiedzialem w aucie 1,5 dnia....

....do gdanska mam spory kawalek i tanio by nie bylo...laweta...albo sznurek...klopot...po pierwszym wlozeniu czerwonego kluczyka auto nie chcialo krecic rozrusznikiem(nie czytal nic), zaczalem kombinowac rozne sekwencje czarny-czerwony, w pewnym momencie zauwazylem ze po wyciagnieciu czarnego i powtornym wlozeniu czerwonego lampka mrugnela 3 razy wolno...pomyslalem ze to chyba jakas akceptacja....i sprobowalem ponownie zaczynajac od czerwonego... i tak czerwony czarny czerwony i czarnym auto zapalilo....

reaktor
28-11-09, 19:52
w serwisie pewnie robią to samo tylko kasują set zł
a manualu niema nic na ten temat?

Bob
29-11-09, 08:55
a manualu niema nic na ten temat?

Nic a nic. Rozwiązanie według mnaula to podpięcie do jakiegoś urządzenia :(

nopasaran
29-11-09, 16:08
jezeli ktos bedzie probowal ten sposob to niech to potwierdzi, opisze....bede mial pewnosc ze nie byl to tylko jakis przypadek zbieg okolicznosci...ale na 99,9% jest ok...zostawiam sobie 0,1% marginesu ze to byl przypadek :)

ognistyk
23-12-12, 22:49
ww sekwencja zakonczona niepowodzeniem.

gasoline
11-01-13, 13:15
U mnie Sekwencja na odpalanie wygląda o tak:
1. Czarny kluczyk- wszystko ok.
2. Czerwony kluczyk - auto nie odpala, nawet rozrusznik nie zakręci.
3. Teraz użycie czarnego kluczyka - auto nie odpala...a rozrusznik nie kręci tak jak w czerwonym kluczu.
4. Włączenie alarmu i wyłączenie alarmu (alarm Langeford - podłączony do centralnego zamka - alarm + otwieranie / zamykanie drzwi).
5. Czarny kluczyk - i wszystko powróciło do normy :) - autko odpala bez problemu.