PDA

Zobacz pełną wersję : Czarne wnętrze w EG

lucas2f2f
27-11-09, 21:55
Witam, mam pytanie odnośnie występowania czarnego wnętrza w Civicu EG, czy to że wnętrze jest czarne a nie szare zależy od wersji wyposażeniowej, silnikowej czy może od koloru nadwozia lub rocznika? Wiem że takowe występuje w każdym EG6 (chyba). A jak jest z EG3,4 czy 5? Pytam bo przymierzam się do zakupu EG i chciałbym żeby środek był czarny, ponieważ swap czarnego środka troszkę kosztuje... z góry dzięki za info

Bacus___19
27-11-09, 21:59
Czarne wnętrze EG występowało w wersji noblesse czyli czarne wnętrze obrotomierz dla silnika d13b2

molekss
27-11-09, 22:20
nie wszystkie eg3 noblesse miały czarną tapicerkę, ja mam szarą

Frydzio
27-11-09, 22:34
+ rok 95, byc moze koniec 94 tez ale na pewno musi być rok 95, poza tym nooblese czy jak jej tam nie bylo chyyba ponizej 95

no i np. kanadyjskie wersje bez elektryki dla przykladu tez czesto mialy czarne

Zaldier
28-11-09, 00:30
Ja sam mam Noblesse i nie było tam czarnego wnętrza. A rocznik samochodu to 1994. Dopiero osobno kupiłem całe wnętrze z EJ w wersji kanadyjskiej, tak jak twierdzi Frydzio, tyle, że już z elektryką.;)

dimo
28-11-09, 09:43
Chłopaku Ty szukaj zadbanego, sprawnego auta a nie zeby miala czarna deske... to akurat najmniejszy problem zeby ja pomalowac na czarno...

molekss
28-11-09, 14:53
Ja sam mam Noblesse i nie było tam czarnego wnętrza. A rocznik samochodu to 1994.

też mam rocznik 94 i szarą tapicerkę. noblesse z czarną tapicerką wychodziły chyba tylko w roczniku 95

lucas2f2f
28-11-09, 16:01
Chłopaku Ty szukaj zadbanego, sprawnego auta a nie zeby miala czarna deske... to akurat najmniejszy problem zeby ja pomalowac na czarno...

To jest oczywiście priorytet żeby było zadbane i 100% sprawne, ale dobrze też żeby przy okazji miało czarny interior...

Zaldier
28-11-09, 19:35
To jest oczywiście priorytet żeby było zadbane i 100% sprawne, ale dobrze też żeby przy okazji miało czarny interior...

Czarne, pełne wnętrze od VTi (dywan, plastiki, pasy, deska, dosłownie wszystko) można ustrzelić w granicach 600-800zł, lub jak wspomniał dimo - pomalować (lecz to jest zbyt pracochłonne i czasochłonne). Moim zdaniem, te ceny nie robią różnicy, jak masz wybierać między w pełni sprawną Hondą a nie w pełni sprawną. Trafiają się egzemplarze z ukrytymi wadami, ale z wnętrzem od VTi np. po 6500zł, a nawet te z szarym wnętrzem ale już sprawniejsze i w tej samej cenie. Co wybrałbyś?

lucas2f2f
28-11-09, 21:22
Czarne, pełne wnętrze od VTi (dywan, plastiki, pasy, deska, dosłownie wszystko) można ustrzelić w granicach 600-800zł, lub jak wspomniał dimo - pomalować (lecz to jest zbyt pracochłonne i czasochłonne). Moim zdaniem, te ceny nie robią różnicy, jak masz wybierać między w pełni sprawną Hondą a nie w pełni sprawną. Trafiają się egzemplarze z ukrytymi wadami, ale z wnętrzem od VTi np. po 6500zł, a nawet te z szarym wnętrzem ale już sprawniejsze i w tej samej cenie. Co wybrałbyś?

Oczywiście że wybrałbym tą w lepszym stanie i nie sugerowałbym się tylko czarnym wnętrzem. Ale są też Hondy z czarnym środkiem i w niemal idealnym stanie... takiej właśnie będę szukał. temat założyłem, żeby zorientować sie mniej więcej gdzie czarne wnętrze występuje

Frydzio
28-11-09, 22:39
wiec szukaj kanadyjskiej wersji z kwadratem z tylu, ona ma czarne wnetrze, przeważnie silnik d15b7 na pelnym wytrysku i do tego mozna ja kupic za okazyjne siano :D

jusian
30-11-09, 12:39
Eg5 rok 94 i seryjne czarne wnetrze :D

Couto
30-11-09, 15:41
czarne wnetrze nie bylo regula ... mozna je spotkac takze w eg4,5 ...
u mnie np. wersja czarna z glosnikami w boczkach z tylu - ale pojedynczymi (eg6 podwojne)

Zaldier
01-12-09, 08:22
A tak przy okazji, jeśli chcesz te same siedzenia, tyle, że ciemne (zbliżone do czarnych) to już w EG6 najczęściej..

-JP-
01-12-09, 18:29
Tak jak Koledzy wspomnieli ciemne wnętrze nie jest regułą.. Bardzo często spotykało się je w końcowce produkcji EG, czyli 94-95, z naciskiem na wlasnie 95... Tak jak było pisane, posiadały je przeważnie Noblesse, czyli EG3 z "wypasem", bardzo często EG5,co do EG6, wiadomo czarny interior to standard, tak samo jak chyba każda Coupe, czy to EJ1, czy EJ2...Osobiście mam własnie na sprzedaż czarne wnętrze z Kanadyjki, bo tam jak wiadomo było najwięcej wypasów, ale kilkakrotnie miewałem też czarne rzeczy z EG3- najłatwiej dostac....Co do cen, to ilekroc nie sprzedawałem (miałem 4), to cena 700-800zł była osiągana, nawet pomijając fotele i kanapę...Pzodrawiam

kiler113
03-12-09, 16:58
no ja mam EG5 z grudnia 94 i mam czarnny srodek z audio konsola :)