Zobacz pe³n± wersjê : pytanko a propo ch³odniczki
czy do civa ivt '90 czyli vtec b16a1 (ee9 bodajrze) pasuje ch³odnica od jakiegos innego motoru czy tylko od tego,moze ktos posiada albo ma dobry namiar.pozdrawiam
tylko od tego lub wiekszego, czyli B16A2, B18
pasowac to beda wszystkie, albo prawie wszystkie, ale chodzi o jej wydajnosc.
domyslam siê ale czy maj± te same mocowania? jak tak to pó³ biedy.
Od D16A9/D16Z5 i D16A6 te¿ bêdzie pasowaæ
Do³anczam siê z pytankiem. Czy Civic 90 i CRX Vtec(EE8) z tego okresu maj± te same ch³odnice?
Od D16A9/D16Z5 i D16A6 te¿ bêdzie pasowaæ
Wiec rozumiem ¿e mocowania i wydajno¶æ s± takie same i mo¿na spokojnie ³adowaæ.
do mocniejszego silnika, nie ma co ladowac chlodnicy od slabszych, bo nie wyrobi w ekstremalnych warunkach, do slabszego silnika chlodnice od mocniejszego, nie ma problemu.
od B16A2 nie podejdzie mocowaniami, bo jest o po³owe wê¿sza. ale jest tak samo wydajna jak ta wielka szafa. D16A9 ma chyba deko inn±. Kumpel ostatno kupowa³ do iVT i zap³aci³ co¶ ko³o 350 z monta¿em. moge zapytaæ dok³adnie gdzie i za ile i podrzuce info.
od B16A2 nie podejdzie mocowaniami, bo jest o po³owe wê¿sza. ale jest tak samo wydajna jak ta wielka szafa. D16A9 ma chyba deko inn±. Kumpel ostatno kupowa³ do iVT i zap³aci³ co¶ ko³o 350 z monta¿em. moge zapytaæ dok³adnie gdzie i za ile i podrzuce info.
Chêtnie :D
Tylko oczywi¶cie wchodz± w rachube okolice 3city.
a wiec z tego co relacjonuje kumpel to chlodnica do iVT sama w sobie byla tania bo ok 300 ale do tego doszedl plyn ok 5.5 litra no i jakas drobna przerobka chlodnicy czy tez mocowac wiec razem 450 i rok gwarancji. w wawie na ul. Grojeckiej 206.
no i to jest odpowiedz ! malina i rzut beretem dziêki !
tez mi tam robili chlodniczke spoko goscie
Pytanko z mojej strony: Czy do del sola podejdzie ch³odnica o civica 1.6 5den?
ja kupilem od Vti za 380zl od hondatanio przyszlo elegancko i szybciutko, mala roznica w mocownaich i tylko lekka przerobka wezykow :)