PDA

Zobacz pełną wersję : Nie można otworzyć maski

Yrek
21-06-06, 18:44
Wpadł własnie do mnie kumpel z Hanią Coupe 5gen, z bardzo dziwną sprawą...

Mianowicie - nie możemy otworzyć maski (pokrywy przedziału silnika ;) ).
Wygląda to tak, jakby linka do jej otwierania była w jakiś sposób zablokowana w pancerzyku, albo po prostu urwana.

Macie jakiś pomysł - w jaki sposób dostać się do komory silnika ? Nie możemy w żaden sposób otworzyć maski....

LIO
21-06-06, 18:55
tylko z kanału od spodu

Dzida
21-06-06, 20:18
Jedna osoba ćiągnie dźwigienke od otwierania maski, druga osoba ją dociska. Czasami pomaga :)

Look_As
21-06-06, 20:27
łape pod zderzakiem wsadzić i pociądnąć za całą linkę wychodzącą z zamka. nie trzeba kanału. wystarczy kartonik do położenia się.

LIO
21-06-06, 23:42
pod warunkiem ze sie ma kros kantry ;)

Yrek
22-06-06, 11:19
Dzięki,

dziś swoją Hanię odebrałem od mechanika i oblukałem jak ten zamek można otworzyć.

Spróbujemy od spodu.

Lcfr
22-06-06, 21:34
łape pod zderzakiem wsadzić i pociądnąć za całą linkę wychodzącą z zamka. nie trzeba kanału. wystarczy kartonik do położenia się.

dokladnie... mam taki "myk" ze jak sobiena trasie zapne powyżej 190 :) to linka pod wpływem pędu powietrza wyskakuje mi z "U" trzymajacego pancerz....

i juz kilka razy wsadzałem reke w zderzak...
da sie wiec otwrzyc bez problemów...
wkłada się rękę-chwyta linke i ciagnie w stronę koła pasażera...
z kanałem to juz zaden problem...

ps. inna sprawa, ze wciaz zapominam przygiac uchwyt pancerza....... :571:

LIO
22-06-06, 21:56
JA tylko raz tak musialem robic, ale w aucie hcc, a tam mialem maly problem, bo ktos zamontowal jakis wielki Intercooler w zderzaku :/
8)
wiec pozostawal tylko kanal

fenixs
26-04-07, 00:42
a ja urwałem linkę .. tymczasowo zamontowałem taki kabelek i otwieram od dołu..

a ile może kosztować linka ?

jak ciężko ją założyć ?

pawel87
26-04-07, 18:21
mi w ten sposob pol roku temu skradziono maske. złodzieje położyli się pod samochodem, pociągneli za linke, i maski nie bylo... pech to pech