PDA

Zobacz pełną wersję : Jak przesunąć odcięcie???

Diablo
20-06-06, 11:39
Witam :)
Ostatnio z czystej ciekawości chciałem sprawdzić przy jakich obrotach moja Hania ma odciecie i ku mojemu zdziwieniu odcięcie nastąpiło przy 6800 obr/min. Według mnie powinno byc troche wyzej tak z 7200 obr/min (chyba ze te 6800 to normalne przy tym silniku). Silnik w Hani to D15B2. Czytalem sporo postow w ktorych radziliscie innym zeby sobie przesunęli odciecie ale nigdzie nie bylo napisane jak to sie robi (użyłem opcji szukaj). Więc prosiłbym o opisanie zabiegu przesunięcia odcięcia i czy wogóle można to zrobić samemu??
Pozdrawiam :)

BurnOuT
20-06-06, 11:42
Ale po co chcesz przesunąć je wyżej?

Furious
20-06-06, 11:56
6800rpm to prawidlowe odciecie dla tego silnika, nie wiem po co chcesz je zmieniac w seryjnym silniku.

Zrobic oczywiscie mozna samemu, a jak? odpowiedz jest tutaj:

www.pgmfi.org

Zycze miłej wakacyjnej lektury :D

Diablo
20-06-06, 15:52
Chciałem je dać wyżej bo wydawało mi sie ze 6800 to za nisko. I do tego w niektorych postach czytalem ze macie odciecia przy 7200 niektorzy 7500 i myslalem ze ja ma cos nie tak :oops: ale faktycznie zostawie jak jest pozatym nawet nie krece go powyzej 6500 takze 6800 wystarczy w zupelnosci a dotego silnik full seria. Poprostu u mnie w aucie wszystko musi grac i jak zobaczylem ze mam 6800 a inni powyzej 7000 to myslalem ze mam cos zle ustawione. Ok dzieki za odp. Pozdrawiam

marf
20-06-06, 21:49
Hmmm....... zostaw tak jak masz jest ok, u mnie wskazówka mija 7500 (albo troche więcej) to odcina ale jedziesz z duszą na ramieniu (bynajmniej ja :) ) silniczek oczywiśćie D15B2 - moze mam przekłamanie na obrotku :)

Wally
20-06-06, 21:53
poza tym lepiej sie shamowac i sprawdzic jak wyglada wykres pod koniec obrotow - jesli nadal rosnie moc to moze i warto ale czy to odczujesz :?: watpie

Diablo
21-06-06, 10:39
poza tym lepiej sie shamowac i sprawdzic jak wyglada wykres pod koniec obrotow
Nawet nie wiesz jak bym chcial wjechac na jakas hamownie z tym ze mieszkam akurat w takiej okolicy gdzie w poblizu niema zadnej hamowni bynajmniej ja nie slyszalem. A najblizsza jest we Wrocławiu czyli 100 km od miejsca mojego zamieszkania :| a z tym przesunieciem to zostawiam jak jest poki niema jeszcze zadnych zmian w silniku. Byc moze jak zrobie mini me to bede myslal nad przesunieciem (po uprzednim zhamowaniu oczywisice :) ) Dzieki za wszystkie odp. :smile:

Piotrek Klag
21-06-06, 11:16
A najblizsza jest we Wrocławiu czyli 100 km od miejsca mojego zamieszkania :|

chłopie gdzie ty u nas we Wrocławiu znajdziesz hamownia - najbliższa na Śląsku jest ale Górnym. We Wrocławiu jest hamownia ale tylko i wyłaczenie na polibudzie i w zyciu nie do załatwienia.

Diablo
22-06-06, 13:24
A najblizsza jest we Wrocławiu czyli 100 km od miejsca mojego zamieszkania :|

chłopie gdzie ty u nas we Wrocławiu znajdziesz hamownia

A naprzykład:

Masters Tuning WROCŁAW JETRONIC
ul. Opolska 159
Wrocław

lub:

55-010 ŻERNIKI WROCŁAWSKIE
UL.WROCŁAWSKA 78

Furious
22-06-06, 14:53
P.S.
Jakby ktos sie uparł na przesunięcie odcięcia to ja to moge zrobic po taniosci :)
Taka mini reklama :)

sajmon1100
23-06-06, 00:55
P.S.
Jakby ktos sie uparł na przesunięcie odcięcia to ja to moge zrobic po taniosci :)
Taka mini reklama :)
ciekawe jak to w d15b2 zrobisz......bez swapa na mpfi nie da rady

Maciek_K
23-06-06, 01:20
(bynajmniej ja :) )
Moze sprawdz co znaczy to trudne słowo

marf
24-06-06, 00:49
marf napisał/a:
(bynajmniej ja n )

Moze sprawdz co znaczy to trudne słowo

oj. ku.... chodzło mi o antonim tego wyrazu :oops: