Zobacz pełną wersję : Jakie felgi domojego EG?
Jeśli w tym sezonie nie wypali swap to chociaż felgi sobie zmienie :D Pytanie jakie fele i jaki kolor byście doradzili :D? Osobiście zastanawiałem się nad Rotą Circuit 8/10 bronze albo gunmetal, albo nad białą Ultralite D1 (wszystko w 15" bo mam prawie nowe yokohamki i szkoda mi ich sprzedawać) budżet... chciałbym się tak zmieścić w tych 1700,max 2000 ale to już muszą być mega super *****iste :)
Zależy czy chcesz fele nowe czy używane. Komplet nowych Rot C8 czy C10 to jakieś 2100zł. Jeżeli 1700zł, to Drag Wheels. Ja tydzień temu sprzedałem swoje Roty C10 sports bronze po jednym sezonie w idealnym stanie za 1600zł.
Jeżeli chodzi o kolor brązowy, to ogólnie jest fajny, ale według mnie felga powinna być wtedy 16". U mnie ten kolor optycznie pomniejszał trochę koło i jak stawiałem obok siebie moją Hankę i Del Sola mojej dziewczyny (też na 15", tylko że jasnych), to u mnie koło wyglądało jak o rozmiar mniejsze :)
Myślę, że białe D1 były by spoko.
Optycznie pomniejsza tez felge polerowany rant, wiem cos o tym, z kolei felga wydaje sie wieksza gdy ramiona ida do samej krawedzi felgi. Ale odnosnie pytania, to uwazam ze biala felga bedzie bardzo dobrze wygladac do lakieru jaki teraz masz, czy to bedzie ultralite, czy jakis inny model.
Owszem, polerowany rant też pomniejsza, jednak myślę, że mniej niż ciemna felga.
Dokładnie, najlepiej jak ramiona idą do krawędzi felgi. Ale z drugiej strony ciężko znaleźć jakąś fajną felgę, która by tak miała...